Verwarm en versterk jezelf deze winter met thee!

Verwarm en versterk jezelf deze winter met thee!

Verwarm en versterk jezelf deze winter met thee!

Dalende temperaturen betekend koud en nat weer. De verwarming gaat aan, de dagen worden korter en korter, maar dat allemaal komt met een heerlijk lichtpuntje. Verwarm jezelf niet alleen van buiten maar ook van binnen met een heerlijke kop thee, maar wat is nu de beste thee voor de winter? Het beste ga je voor een zwarte thee, pu-erh thee of een kruidenthee zoals ginseng thee.

Hoe gezond is thee?

Tijdens de koude herfst en winter maanden krijgt de gezondheid van veel mensen een klap. De griep en verkoudheden heersen en een extra boost voor je weerstand is voor vele dus gunstig. Gelukkig is thee gezond! Dankzij de vele gunstige effecten van de stoffen aanwezig in thee kan een dagelijks kopje thee hierbij helpen.

Hoe gezond is thee? De vele voordelen van thee drinken komen doordat thee boordenvol antioxidanten en andere nuttige stoffen zit. Zo helpt thee tegen aderverkalking, verlaagd het de kans op een hartstilstand, heeft het een kankerkemmende werking, stimuleert je immuunsysteem en meer! Thee en gezondheid gaan dus hand in hand, maar niet alleen vanwege al die antioxidanten. Een warme kop thee kan je van binnen uit verwarmen.

Welke soorten thee zijn er?

Thee komt in verschillende kleuren en smaken, maar is allemaal afkomstig van dezelfde plant: de camellia sinensis. Door de theebladeren op verschillende manieren te verwerken tijdens het productieproces ontstaan de verschillende soorten thee. Zo heb je witte thee, groene thee, zwarte thee, oolong thee en pu-erh.

De ideale thee voor koud weer

Thee is een ideale drank voor de koude herfst en winter maanden, maar sommige passen beter dan andere. Vooral de mate van oxidatie van de thee heeft hier invloed op. Groene thee en witte thee zijn relatief gezien minder geoxideerd en worden gezien als een van nature “coole” thee. Deze passen goed bij de warmere dagen wanneer je behoefte hebt op af te koelen en tot rust te komen. Vandaar dat als we het hebben over de beste thee voor de winter vooral de zwarte thee wordt aangeprezen. Deze is volledig geoxideerde thee en van nature een “warme” thee.

Zwarte thee is echter niet de enige thee die perfect past bij het koude weer. Lees verder voor alle tips.

Zwarte Thee

Zwarte thee zit boordevol flavonoïden, een soort antioxidant met een sterke antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Deze thee helpt het bestrijden van het influenza virus en kan dus de kans verlagen dat je flink verkouden wordt. Zwarte thee is zacht en verwarmend voor de maag en dus ideaal om jezelf van binnen uit te verwarmen.

Tips van De Theespecialist
 1. Golden Chai
  Golden Chai
  Slechts € 3,99

Pu-erh Thee

Maar ook Pu-erh thee wordt aangeprezen voor deze maanden. In plaats van geoxideerd wordt deze thee gefermenteerd, een proces waarbij de theebladeren tijdens de verwerkingsprocessen worden blootgesteld aan gunstige micro-organismen die complexe chemische reacties stimuleren in de theebladeren. Dankzij deze stoffen stimuleert Pu-erh thee de spijsvertering en verwerking van vettig voedsel. Na een stevige maaltijd kan de thee verstoppingen tegen gaan.

Tips van De Theespecialist
 1. Chocolate Pu-erh
  Chocolate Pu-erh
  Slechts € 5,99

Oolong Thee

Ten slotte kun je gaan voor Oolong thee. Oolong thee is een gedeeltelijk geoxideerde thee en zit hiermee tussen groene en zwarte thee in. Het percentage van oxidatie beïnvloed de smaak, welke van zacht en bloemig tot nootachtig en vol kan gaan, en vele smaken meer.

Tips van De Theespecialist

Ben jij al klaar voor het koude weer?

Nog op zoek naar een heerlijke zwarte thee, pu-erh of Oolong thee? Bekijk ons assortiment aan prachtige theeën. Houd je theepot langer op temperatuur met een handige theelichthouder. Je kunt jezelf natuurlijk verwarmen door een zalig warm bad te nemen. Geniet van de aroma’s van badkruiden.

Wil je het niet alleen warm maar ook spannend maken, neem dan een kijk in Tea Is Sexy; een boek vol met álles over het perfecte kopje, de soorten thee, do’s en don’ts, tot hot summer ice teas, tea cocktails, matcha en een hoop sexy tea people.

 
Tips van De Theespecialist
 1. Rose Posy Bath
  Rose Posy Bath
  Speciale prijs € 3,50 Normale prijs € 5,50