LocalTea
LocalTea® Theeplant - Camellia sinensis in vensterhoes

Soort thee

Assortiment

Inhoud

Theeplant (Let op: De levertijd van de theeplant varieert tussen de 1-7 werkdagen)

Op Voorraad
Slechts € 9,95
  • Snelle levering

Verbouw je eigen thee met deze Camellia Sinensis plant!

Let op: cadeaupapier is niet mogelijk bij het bestellen van één of meerdere theeplanten!

De levertijd van de theeplant varieert tussen de 1-7 werkdagen

Leuk, lekker en super gezond!

Zwarte thee, groene thee, witte thee… Wat jouw favoriet ook is, bijna alle theesoorten worden gemaakt van de blaadjes van deze theeplant, Camellia Sinensis.

Het waren de Chinezen die duizenden jaren geleden begonnen met het verbouwen en drinken van thee. Maar wat zij kunnen, kun jij nu ook! Met de theeplant van LocalTea kweek en maak je met wat liefde & aandacht jouw eigen thee.

Hoe verzorg ik mijn plant?

Standplaats: Buiten, lichte zonnige plek tot half schaduw. Binnen zet je plant best niet boven een verwarming of naast de kachel. Een (van nature) lichte plek is fijn.

Grond: Licht zure grond. Ph 5-7. Vergelijkbaar met Rododendron en Azalea. Een goed doorgewerkte grond heeft de voorkeur. Kleigrond werk je diep door met zandgrond en humus. Lichte zandgrond werk je door met humus.

Vocht: Buiten in de volle grond alleen na hete zomerse dagen na zonsondergang nevelen en water geven. Buiten in pot, in de zomer 2x per week. In de winter 2x per maand mits het niet vriest. Binnen geef je de plant 2x per week een beetje water.

In een serre of oranjerie na een hete zomerdag nevelen en de ruimte ’s nachts luchten. 2x per week een beetje water. In de winter 1x per week een beetje water en regelmatig frisse lucht erbij laten. De Camellia Sinensis heeft een hekel aan “natte voeten”. Waak er voor dat er bijvoorbeeld geen water blijft staan in de overpot. Zorg voor goede afwatering in kuipen en potten. Werk vette grond goed door.

Snoeien: Je plant heeft ‘hout’ en ‘groen’. Hout is het bruine houtige gedeelte onderaan de plant. Groen is het gedeelte dat ook letterlijk groen is en op het houtige gedeelte groeit. Wil je een brede volle plant waarop veel schotjes groeien dan snoei je op het groene gedeelte van de plant. Knip een takje net boven de aanzet van een nieuwe tak op het groene gedeelte weg. Wanneer je je plant niet snoeit zal die alleen in de hoogte groeien en niet meer nieuwe schotjes aanmaken dan er al op staan. De plant kan makkelijk 2 meter hoog worden en is daarmee dan ook een heel geschikte haagplant.

Theehaag aanplanten: Voor een instant mooie volle haag plant je 8 planten (potmaat 10) op 1 meter. Snoei de haag regelmatig tussen april en september. Blijf boven het houtige gedeelte met snoeien. Laat de haag in de winter met rust. De haag zal dan in bloei staan.

Bloei: Maart t/m Mei. Witte bloem met geel hart. Licht geurend.

Snelle levering, rechtstreeks vanuit de kweker!

Meer informatie
Merk: LocalTea
Art. nr.: 7301-TEA
Productnaam: LocalTea® Theeplant - Camellia sinensis in vensterhoes
Soort thee: Assortiment
Biologisch: Nee
Land van herkomst: Nederland
Regio: Noord-Brabant
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan