Moederdag Thee Cadeau Tips

Moederdag thee cadeau tips

Op zoek naar een uniek cadeau voor Moederdag? Elk jaar is het voor veel mannen en kinderen weer ontzettend lastig om een geschikt cadeau te vinden voor hun vrouw of moeder. Vaak wordt teruggegrepen naar hetzelfde: bloemen, chocola of parfum. Zonder deze ideeën te kort te doen, is het natuurlijk fantastisch om met iets unieks te komen dat bovendien liefdevol, ontspannend én praktisch is. Wat wil je nog meer? 

Cadeau tip voor Moederdag nodig? Elk jaar op de tweede zondag van mei zetten mannen en kinderen hun vrouw of moeder nog eens extra in het zonnetje. Ze heeft tenslotte het hele jaar, dag in dag uit, klaargestaan voor het gezin en zichzelf weggecijferd om de zorg voor het gezin centraal te stellen. Hieronder hebben we diverse prachtige moederdag cadeau tips onder elkaar gezet. Vanzelfsprekend kunnen we ervoor zorgen dat het presentje mooi wordt ingepakt en eventueel wordt voorzien van een persoonlijke boodschap. Gemak dient de mens!

Wat is Moederdag en hoe is het ontstaan?

Op Moederdag wordt simpelweg het moederschap vereerd. Dat gebeurt jaarlijks. de precieze datum verschilt per land. Het is namelijk geen typisch Nederlands feest. Het wordt in grote delen van de wereld gevierd, veelal in het voorjaar (maart, april of mei). De tweede zondag van mei wordt door veel landen gehanteerd, zo ook in Nederland. Op deze dag wordt de moeder verwend door het gezin. Dat gaat vaak gepaard met een ontbijtje op bed, cadeaus en een zelfgemaakt knutselwerk door de kinderen, dat op school of op het kinderdagverblijf wordt gemaakt. Ook kiezen veel gezinnen ervoor om de moeder des huizes op die dag vrij te stellen van huishoudelijke taken. 

Moederdag is ontstaan in het oude Griekenland. Dit komt voort uit de verering van de Griekse god Rhea. Zij is de moeder der Goden. De ceremonie werd van oudshet gevoerd op de 15e dag van maart. Een andere geschiedkundige traditie in deze richting komt van het katholieke geloof. Maria, de moeder van jezus, werd op de manier vereerd. Dat gebeurde vroeger op de vierde zondag van de Vastentijd (in aanloop naar Pasen).

 

Welk cadeau moet je geven op Moederdag? (tips en ideeën)

Ben je wat minder creatief aangelegd? Kun je niet weer met een bos bloemen aankomen? Wil je liever iets geven dat liefdevol en nuttig is? De Theespecialist heeft prachtige cadeaus voor elke portemonnee.

 

moederdag kado idee

 

Hieronder de ideeënbus voor het perfecte Moederdagcadeau:

Thee Cadeauset voor je moeder

Een cadeauset is ideaal om te geven. Het grote voordeel is dat het heel mooi is ingepakt, je hebt de keuze uit een zeer uitgebreid assortiment voor elk budget en bovenal: je kunt je moeder haar favoriete thee geven. Weet je niet wat haar favoriete smaak is? Kijk dan even in het keukenkastje. Of kies voor een set met verschillende smaken. Een echte theeliefhebber vindt het namelijk heerlijk om ook eens kennis te maken met andere smaken.

Bekijk de thee cadeausets

Theebloemen

Geen bosje rozen maar… Theebloemen! Daar maak je moeder de vrouw gegarandeerd blij mee en bovendien geef je daarmee een echte theeliefhebber het beste van twee werelden: prachtige bloemen, waar niet alleen de ogen, maar ook alle zintuigen vrolijk van worden. Kies de favoriete bloemkleur en theesmaak voor of kies een mooi verpakte set met een variatie aan theebloemen.

Bekijk alle theebloemen

Thee tools

Geef eens wat anders. Is je moeder een fervente theedrinker? Dan is een stijlvolle 'thee tool' een echte aanrader. Thee tool, wat is dat? Dat is onze verzamelnaam voor alles wat nodig is om je favoriete thee te kunnen zetten en drinken. Denk hierbij aan theeservies, theepotten, opbergkisten, displays, theewarmers, etc. Voor ieder wat wils, erg handig en ideaal om te geven.

Bekijk alle thee tools

Boeken, planten

Wil je wat meer diepgang? Wil je liever een doe-cadeau geven? Is moeder een theeliefhebber die ook geïnteresseerd in meer dan alleen het drinken? In het assortiment van De Theespecialist vind je allerlei boeken die vanuit verschillende invalshoeken het onderwerp thee belichten. Heeft je moeder groene vingers? Geef dan een theeplant van Nederlandse bodem cadeau! Zo kan ze vol trots haar eigen thee gaan maken.

Bekijk alle thee boeken

Bekijk alle theeplanten

Losse thee en theezakjes

Liever zelf een Moederdag cadeau samenstellen? Ook dat kan. Zo kun je zelf tot in detail een cadeau maken dat perfect past bij je vrouw/moeder. Tip: Kijk vooraf even in het keukenkastje van om haar favoriete theesoorten te ontdekken. Kies je een doosje met hartjes, met roze tinten of met een liefdevolle titel waarmee je direct punten scoort? De keuze is reuze en er is dus altijd een thee die bij haar past. 

Bekijk alle losse thee

Bekijk alle theezakjes

Badkruiden

Thee en bad? Dat is een fantastische combinatie die zeker in de smaak valt. Hiermee geef je namelijk het perfecte verwenmomentje. Thee is goed voor je, niet alleen voor de innerlijke mens, maar ook voor de huid en voor ultieme ontspanning. Bekijk de heerlijke badkruiden en geef hiermee een Moederdag cadeau dat aan alle eisen voldoet: liefdevol, nuttig, toepasselijk en ontspannend.

Bekijk alle badkruiden

 

Met deze cadeau tips voor Moederdag heb je alles in huis om deze speciale dag voor jouw moeder of schoonmoeder tot een gegarandeerd succes te maken. Op Moederdag worden ook vaak oma's verwend met een cadeautje. Wil je hulp en inspiratie bij het samenstellen van jouw ultieme cadeau? Neem dan even contact met ons op.