Hibiscus thee theebloem

Hibiscus thee

Hibiscus thee is afkomstig van een bloemplant en vindt zijn oorsprong in het Middellandse Zee gebied. De bloemen kun je niet missen. Ze zijn namelijk groot en trompetvormig. Deze bloemsoort wordt voor uiteenlopende doeleinden gebruikt. Zo worden de bladeren vaak gebruikt in shampoo. De bloemkelk is ideaal om met water aan de kook te brengen. De drank is zeer geschikt bij gal problemen. Ook wordt de hibiscus vaak gebruikt als smaakmaker en kleurstof.

Wat is Hibiscus Thee?

Hibiscus thee behoort tot de categorie kruidenthee soorten. Deze thee wordt zowel warm als koud gedronken en heeft een cranberry-achtige smaak. Deze theesoort is populair in het Caribisch gebied en heeft vanuit daar ook de rest van Zuid-, Midden- en Noord-Amerika bereikt. In Spaanstalige regio's staat deze drank ook wel bekend onder de naam roselle of sorrel, vernoemd naar de bloem. In West-Afrika is deze thee ook 'geland' en beter bekend als zobo of bissap (bron: Wikipedia). Een hibiscus is een bloem die ook wel althaeastruik wordt genoemd. In de zomerperiode presenteert deze struik ontzettend veel grote bloemen en wordt hierdoor een ware eyecatcher in de tuin. 

Werking hibiscus thee

Hibiscus is ook zeer populair om thee van te maken. De bloem heeft namelijk de naam een helende werking te hebben. In de kruiden geneeskunde wordt hibiscus al lange tijd ingezet vanwege haar helende werking op allerlei vlakken. Zo bevat de hibiscus veel vitamine C.

Hibiscus thee wordt aanbevolen bij het voorkomen/inperken van onder meer de volgende aandoeningen:

  • Hoge bloeddruk
  • Hoog cholesterolgehalte
  • Aderverkalking (milde variant)
  • Maagproblemen
  • Kriebelhoest

Verder staat deze theesoort bekend als drank die bloedstelpend werkt, verzachtend werkt, de spijtvertering bevordert, verkoelend en kalmerend is.


Hibiscus thee kopen


 
Belangrijk: hibiscus is een krachtige antioxidant. De thee bevat mogelijk testosteron en oestrogeen. Daarom mag deze thee niet gedronken worden tijdens de zwangerschap en de gehele periode van borstvoeding. Ook wordt afgeraden om hibiscus te gebruiken in combinatie met medicatie voor hoge bloeddruk. Raadpleeg indien gewenst de huisarts of apotheek.

De smaak van hibiscus thee

Wat goed is om te weten is dat Hibiscus thee een zurige smaak heeft. Daarom wordt hibiscus vaak gecombineerd met andere smaken zoals munttheebloemen, fruit of andere zoete tinten. Houdt er rekening mee dat je even aan de thee moet wennen, zeker als deze in aar pure vorm wordt geschonken.

De Theespecialist heeft hibiscus thee van verschillende merken in het assortiment. De redenen om deze thee te drinken lopen uiteen. Voor advies over de juiste keuze of de verschillende smaken adviseren we graag. 

&nbsp

Gerelateerde producten