Hibiscus thee theebloem

Hibiscus thee

Hibiscus thee is afkomstig van een bloemplant en vindt zijn oorsprong in het Middellandse Zee gebied. De bloemen kun je echt niet over het hoofd zien, want ze zijn prachtig en herkenbaar. Ze zijn namelijk groot en trompetvormig en springen daardoor direct in het oog. In de landen in het zuiden van Europa zijn talloze prachtige laantjes te vinden waar de bloemen de show stelen. Deze bloemsoort wordt voor uiteenlopende doeleinden gebruikt. Zo worden de bladeren vaak gebruikt in shampoo. Veel bekende merken maken gebruik van de extracten. De bloemkelk is ideaal om met water aan de kook te brengen. De drank is zeer geschikt bij gal problemen. Ook wordt de hibiscus vaak gebruikt als smaakmaker en kleurstof. Eén plant, zo veel doeleinden. Dat is precies de reden waarom je hibiscus zo vaak tegenkomt. 

Wat is Hibiscus Thee?

Hibiscus thee behoort tot de categorie kruidenthee soorten. Deze thee wordt zowel warm als koud gedronken en heeft een cranberry-achtige smaak. Deze theesoort is populair in het Caribisch gebied en heeft vanuit daar ook de rest van Zuid-, Midden- en Noord-Amerika bereikt. In Spaanstalige regio's staat deze drank ook wel bekend onder de naam roselle of sorrel, vernoemd naar de bloem. In West-Afrika is deze thee ook 'geland' en beter bekend als zobo of bissap (bron: Wikipedia). Een hibiscus is een bloem die ook wel althaeastruik wordt genoemd. In de zomerperiode presenteert deze struik ontzettend veel grote bloemen en wordt hierdoor een ware eyecatcher in de tuin. 

De werking

Hibiscus is ook heel populair om thee van te maken. De bloem heeft namelijk de naam een helende werking te hebben. In de kruiden geneeskunde wordt hibiscus al lange tijd ingezet vanwege haar helende werking op allerlei vlakken. Zo bevat de hibiscus veel vitamine C.

Hibiscus thee wordt aanbevolen bij het voorkomen/inperken van onder meer de volgende aandoeningen:

 • Hoge bloeddruk
 • Hoog cholesterolgehalte
 • Aderverkalking (milde variant)
 • Maagproblemen
 • Kriebelhoest

Verder staat deze theesoort bekend als drank die bloedstelpend werkt, verzachtend werkt, de spijtvertering bevordert, verkoelend en kalmerend is.

Het element gezondheid speelt derhalve een belangrijke rol bij de keuze voor deze thee. Dit kan zowel preventief werken als ondersteunend bij een fysieke aandoening. Dit maakt hybiscus thee tot een heel populaire drank onder mensen die waarde hechten aan een gezond(er) leven. Hiermee zijn zowel op korte als op lange termijn behoorlijke gezondheidsvoordelen te behalen. Hoe gemakkelijk is het om gezonder te gaan leven door te starten met het drinken van thee? Lekker genieten van je favoriete drankje en ook nog eens gezond bezig zijn! Wat wil je nog meer?

Hibiscus thee kopen


 
Belangrijk: hibiscus is een krachtige antioxidant. De thee het testosteron en oestrogeen mogelijk verhoogt. Daarom mag deze thee niet gedronken worden tijdens de zwangerschap en de gehele periode van borstvoeding. Ook wordt afgeraden om hibiscus te gebruiken in combinatie met medicatie voor hoge bloeddruk. Raadpleeg indien gewenst de huisarts of apotheek.

Hibiscus thee: de smaak

Wat goed is om te weten is dat Hibiscus thee een wat zurige smaak heeft. Daarom wordt hibiscus vaak gecombineerd met andere smaken zoals munttheebloemen, fruit of andere zoete tinten. Hierdoor creëer je een intense, rijke smaak en heb je dus het beste van twee werelden. Houdt er rekening mee dat je even aan de hibiscus thee moet wennen, zeker als deze in pure vorm wordt geschonken.

De Theespecialist heeft hibiscus thee van verschillende merken in het assortiment. De redenen om deze thee te drinken lopen uiteen, zoals hierboven beschreven. Voor advies over de juiste keuze of de verschillende smaken adviseren we graag. Zo weet je zeker dat je de hibiscus thee kiest die het beste past bij je wensen en smaakprofiel. 

Tips van De Theespecialist
 1. Emotional Clarity
  Emotional Clarity
  Slechts € 3,29 Normale prijs € 3,29
 2. In The Mood
  In The Mood
  Slechts € 3,29 Normale prijs € 3,29