Jasmijn thee kopen

Jasmijn thee

Jasmijn thee is heel populair. De reden hiervoor is dat dit het beste is van ‘twee werelden’: je geniet van de heerlijke geur van bloemen en de gezonde component van groene of witte thee. Dit maakt jasmijnthee tot een heerlijke, zachte thee die in elk seizoen uitstekend tot zijn recht komt. Hoe fijn is het om te genieten van een kopje jasmijnthee, terwijl de tuin in bloei staat. 

De jasmijnbloem

De jasmijn is een groenblijvende heester of klimplant. Hij heeft schitterende, geurende, stervormige bloemen. Vaak is de bloem wit of geel. Het is een sterke klimplant met een lekkere geur. Jasmijn is een plant die alleen in zeer strenge winters veel blad verliest. Van oudsher is het een bloem die veel wordt gebruikt in theeproducten.

Om te komen tot de combinatie van bloem en thee wordt de vers geplukte jasmijnbloem tijdens het productieproces toegevoegd aan de theebladeren en gezamenlijk gedroogd, waardoor het aroma van de jasmijnbloesem wordt opgenomen en terugkomt in de smaak. Jasmijnthee bevat een zoete, lichte smaak. Hierdoor is dit zeer populair onder een grote groep theeliefhebbers.

Jasmijn thee drinken

Jasmijn thee gezond

Bovendien staat jasmijnthee bekend als goed voor de concentratie, helpt het spierpijn te verminderen en is goed om allergieën af te zwakken. Tevens de concentratie antioxidanten en vitamines zorgen voor een betere immuniteit tegen kwaaltjes. Jasmijnthee wordt ook vaak gedronken door mensen die moeite hebben om in slaap te komen. Dit werkt namelijk rustgevend. Tot slot wordt het ook geadviseerd om buikkrampen te verminderen.

Hoogwaardige theemerken

De Theespecialist beschikt over een breed aanbod op het gebied van jasmijnthee van verschillende hoogwaardige theemerken, zoals Numi TeaHari TeaTeaposy Bloementheeen Smart Tea. Het is los te koop of in combinatie met andere smaken. Een leuk alternatief is om te kiezen voor de theebloem. Buiten het feit dat het een heerlijke geur geeft, is het een mooie manier om de thee te presenteren. De theebloem drijft dan namelijk op het water en komt het best tot zijn recht in een glazen theepot. 

Samengevat heeft jasmijn thee alles in huis voor de fervente theedrinker. Een heerlijke smaak, een prachtige presentatie en ook nog eens gezond. Als je het een keer probeert ben je gelijk verkocht. Hieronder vind je een selectie van ons assortiment. 

&nbsp