Teaposy Bloementhee

Teaposy Bloementhee

Teaposy theebloemen staan bekend om de rijke smaak en zijn daarom heel erg populair onder theedrinkers die houden van bloementhee. Deze Chinese thee kent een lange historie en dat proef je. Teaposy is een witte thee en krijgt zelfs wel eens de titel 'keizerlijk' mee en dat is absoluut uitzonderlijk te noemen. Teaposy is één van de paradepaardjes van De Theespecialist en dan ook een echte aanrader als je eens een ander theemerk wilt proberen. 

Geschiedenis Teaposy theebloemen

Bloementhee van Teaposy vindt haar oorsprong in China in 1995. Bij het bestuderen van natuurlijke witte (keizerlijke) thee. Hiervan bestaan er twee soorten, namelijk de Yin Zhen en de Pai Mu Dan. De eerste worden ook wel zilvernaalden of silver needles genoemd. Deze thee wordt gemaakt van jonge knopjes vol zilverwitte haartjes, vandaar dus ook de naam. De zilveren knopjes worden slechtst twee dagen per jaar geplukt en geheel met de hand verwerkt. Dit is dan ook de minst bewerkte en de meest natuurlijke thee van allemaal.

De Pai Mu Dan wordt gemaakt uit volle blaadjes en heeft geen knopjes meer. De witte thee wordt enkel gemaakt in China, in provincie Fujian. De bladknoppen (Yin Zhen) en jonge blaadjes (Pai Mu Dan) worden direct binnen 48 uur na het plukken bewerkt en gedroogd. Daarna wordt deze theesoort 2 dagen bewaard in houten kisten en gebrand. Op verschillende plaatsen in Fujian zijn er theefabrieken, die dergelijke theebloemen "naaien". Het is onbekend wanneer de eerste theebloem gemaakt werd. Nu er oneindig veel ontwerpen en combinaties van theebloemen zijn heeft iedere theebloem zijn eigen ontwerper met auteursrechten.

 

Logo Teaposy thee

 

Waarom kiezen voor bloementhee van Teaposy?

Deze bloementhee behoort tot de beste in zijn soort en dat proef je. Hieronder een overzicht van de belangrijkste, zeer speciale kenmerken van Teaposy.  

Kwaliteit

Enkel gekwalificeerde witte Yin Zhen thee ( zilvernaalden ) uit de Chinese provincie Fujian wordt gebruikt voor deze thee. Deze thee verkrijgt men uit jonge bladknoppen en jonge blaadjes die minimaal bewerkt worden. Deze geven de thee een fijne smaak mee, vervult met anti-oxidanten. Men bewerkt en verpakt de thee nog in hetzelfde jaar om zo de versheid te kunnen garanderen. 

Individueel handwerk

Iedere theebloem wordt met de hand gemaakt in China, van het prille begin op de theevelden tot het einde van het kunstwerk. Eerst wordt de thee geplukt, waarna gedurende twee uur gedroogd op 212°C. Vervolgens wordt het theeblaadje per theeblaadje gesorteerd en worden er theeknopjes gemaakt uit blaadjes van hetzelfde gewicht en lengte. Tot slot worden de bloemen eraan genaaid om zo één van de acht theeboeketten te kunnen worden met hun speciale ontwerpen. Voor elke afzonderlijke theebloem van Teaposy gelden auteursrechten.

Natuurlijke jasmijn inwerking

Teaposy gebruikt natuurlijke jasmijnbloemen voor het aroma van de theebloemen, in tegenstelling tot andere theesoorten die jasmijnolie gebruiken voor het aroma. Men voegt bij de theenaalden echte vers geurende jasmijnbloemen die 's middags geplukt worden. Alleen dan zijn deze sierlijke bloemen volledig open en geven ze hun natuurlijke parfum af. Gedurende een aantal uur wordt de thee gemengd met de kleine witte bloemetjes zodat deze de geur van de jasmijn in zich kunnen absorberen op een natuurlijke manier.

 

teaposy theebloem

 

Glaswerk handgemaakt

Al het Teaposy glaswerk is handgemaakt. Het is onmogelijk om twee identiek dezelfde Teaposy producten te vinden. Het geraffineerde ontwerp verzekert maximum plezier van het drinken van de thee. De volledige collectie heeft het elegante logotype "Teaposy". Elk artikel heeft een individuele stijl en grootte. Het glaswerk van Teaposy wordt van thermoresistant borosilicaglas gemaakt en kunnen gebruikt worden tussen een temperatuur van -15 °C tot +148°C. Het is dus mogelijk om het glaswerk voor kokend water te gebruiken maar ook in de koelkast of vriezer. Het is ecologisch zuiver.

Verpakking

Elk artikel heeft zijn eigen unieke en aantrekkelijke verpakking. De Teaposy bloementhee is niet enkel mooi als het gezet wordt, maar ook de verpakking is de moeite waard. Ieder theeboeket wordt afzonderlijk vacuüm verpakt wat bijdraagt tot de versheid. Hierdoor kan men de thee ook veel langer bewaren zonder de verandering van het aroma of de smaak. Bovendien wordt de verpakking mooi versierd met het Teaposy logo en de bloemafbeelding. De doosjes hebben ook een opmerkelijk design.

Veiligheidsaspecten

Ieder Teaposy product voldoet aan de wereldexportnormen vanuit China. De thee wordt gecontroleerd in het kwaliteitscontrolecentrum. Ook in het onderzoekscentrum voor exportproducten wordt de thee geanalyseerd voor de veiligheid van het product. Deze inspectie garandeert dan ook dat de thee aan de strenge voorwaarden van Europa en Japan voldoet.