Wat is rooibos thee?

Wat is rooibos thee

Rooibos thee is afkomstig van een plant die van oorsprong groeit in Zuid-Afrika. Vanaf het eerste deel van de 20e eeuw worden de bladeren van deze plant gebruikt voor het maken van thee. De thee heeft een kenmerkende rode kleur (ook wel omschreven als amber kleurig) en heeft het predicaat een gezonde drank te zijn en kwalen zoals astma, eczeem, maagklachten en hooikoorts tegen te gaan. Bovendien bevat rooibos onder meer vitamine C. Buiten het feit dat het een populaire en lekkere warme drank is, is het dus ook erg gezond. 

Rooibos is officieel geen thee

De bladeren van de ‘fynbos’ plant worden gebruikt om rooibos thee te maken. Daarvoor wordt de plant tegenwoordig speciaal gekweekt vanwege de enorme populariteit. Toch is rooibos officieel geen echte thee. Het bevat namelijk geen cafeïne en nauwelijks tannine.

Rooibos thee, de kenmerken

Rooibos thee heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. De argumenten hiervoor lopen uiteen. Zo is deze warme drank heel populair vanwege de rode (hartverwarmende) kleur. Ook wordt gezegd dat rooibos een licht ontspannende werking zou hebben en daardoor op een heel natuurlijke manier een rustgevende factor is. Wellicht speelt het ontbreken van cafeïne hier ook een rol in. Dit maakt de drank bovendien ideaal om tot laat op de avond te drinken. Dit in tegenstelling tot andere cafeïne houdende dranken. Het wordt in Zuid-Afrika zelfs gegeven aan baby’s die last hebben van maagkrampen. Dit zegt wel iets over de puurheid van dit product. Dit maakt rooibosthee niet alleen erg lekker om te drinken, maar ook nog eens erg gezond. Een heerlijke en verantwoorde keuze dus!

&nbsp

Tips van De Theespecialist
  1. Rooibos
    Rooibos
    Slechts € 3,99