Wat is rooibos thee?

Wat is rooibos thee?

Rooibos thee is afkomstig van een plant die van oorsprong groeit in Zuid-Afrika. Vanaf het eerste deel van de 20e eeuw worden de bladeren van deze plant gebruikt voor de productie van thee. Rooibos heeft een kenmerkende rode kleur (ook wel omschreven als amber kleurig) en heeft het predicaat een gezonde drank te zijn. Ook is beschreven dat het aandoeningen zoals astma, eczeem, maagklachten en hooikoorts tegen gaat. Bovendien bevat rooibos diverse stoffen die goed zijn voor het lichaam zoals vitamine C. Buiten het feit dat het een populaire en lekkere warme drank is, is het dus ook erg gezond. Navolgend kun je lezen wat de kenmerken en specificaties zijn. Tot slot laten we je enkele tips zien van producten in onze webshop

Rooibos is officieel geen thee

De bladeren van de ‘fynbos’ plant (Aspalathus Linearis) worden gebruikt om rooibos thee te maken. Daarvoor wordt de plant tegenwoordig speciaal gekweekt vanwege de enorme populariteit. Toch is rooibos officieel geen echte thee. Het bevat namelijk geen cafeïne en nauwelijks tannine. Tannine zorgt voor een wat bittere smaak, die je bijvoorbeeld wat meer tegenkomt in zwarte thee. Rooibos bevat dit niet en daardoor is het lichter van smaak. Ook mist het flavoiden en deze zijn ook goed voor je en bovendien is het een smaakversterker. Ze zijn goed voor de stofwisseling en het zou zelfs een kanker remmende werking hebben. 

Rooibos thee, de kenmerken

Rooibos thee heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. De argumenten hiervoor lopen uiteen. Zo is deze warme drank heel populair vanwege de rode (hartverwarmende) kleur. Ook wordt gezegd dat rooibos een licht ontspannende werking zou hebben en daardoor op een heel natuurlijke manier een rustgevende factor is. Wellicht speelt het ontbreken van cafeïne hier ook een rol in. Dit maakt de drank bovendien ideaal om tot laat op de avond te drinken. Dit in tegenstelling tot andere cafeïne houdende dranken. Het wordt in Zuid-Afrika zelfs gegeven aan baby’s die last hebben van maagkrampen. Dit zegt wel iets over de puurheid van dit product. Dit maakt rooibosthee niet alleen erg lekker om te drinken, maar ook nog eens erg gezond. Rooibos thee is dan ook een heerlijke en verantwoorde keuze!

&nbsp

Tips van De Theespecialist