Maté thee Argentinië

Maté Thee: de favoriet van onder meer Lionel Messi

Maté thee heeft in zeer korte tijd enorm aan populariteit gewonnen. Daar hebben diverse wereldberoemde voetballers zoals Lionel Messi, Neymar, Luis Suárez en Sergio Aguero een belangrijke bijdrage aan geleverd. Maté thee is een Zuid-Amerikaanse specialiteit die bovendien erg gezond is. Daarom is deze thee ideaal voor topsporters, lekker en gezond! Veel Zuid-Amerikaanse profvoetballers verschijnen regelmatig op social media, proostend met Maté thee en hierdoor heeft het toch al goede imago van deze theesoort een enorme boost gekregen.

Sporters zoeken altijd naar kleine details die kunnen bijdragen om hun prestaties positief te beïnvloeden. Gezond eten, specifieke trainingen, rust-prestatie balans en dus ook gezond drinken. De populaire voetballers uit Zuid-Amerika hebben maté thee op de kaart gezet, maar ook de paus is al eens gespot, terwijl hij genoot van deze warme drank. De thee is gezond, maar ook het sociale aspect is erg belangrijk bij het bereiden en drinken. Dat past ook bij de manier van leven in Latijns-Amerika.

Yerba Maté

Maté thee (ook wel Yerba Maté geheten) vindt zijn oorsprong in Argentinië, maar ook in omliggende landen zoals Brazilië en Uruguay wordt het heel veel gedronken. De Matéplant groeit alleen in Argentinië en in de grensstreek met Brazilië en Paraguay. en komt dus nergens anders voor. De thee wordt geproduceerd op traditionele manier door het drogen van de bladeren en takjes van de theeplant Ilex Paraguariensis (Matéplant). Afhankelijk van de verhouding tussen de bladeren en takjes heeft de thee een licht bittere of zoete smaak.

De Zuid-Amerikaanse bevolking drinkt de thee op een unieke wijze, namelijk met een beker die is gemaakt van een kalebas en een metalen rietje. Dit rietje wordt ook wel een bombilla genoemd. Ingrediënten in deze thee zijn: cafeine, magnesium, mangaan, natrium, kalium en ijzer. Ook bevat Maté ook meerdere vitaminen en voedingsstoffen. Tot slot staat deze thee bekend als een drank die het immuunsysteem bevordert, detox bevordert, het zenuwstelsel versterkt en ook veroudering tegengaat.

 

Yerba Mate tea

 

Ingrediënten Maté thee

Maté Tea bevat derhalve veel ingrediënten die goed zijn voor de gezondheid. In de media komt de thee regelmatig voorbij. Eerder genoemde Zuid-Amerikaanse spelers hebben er mede voor gezorgd dat het ook steeds meer in Europa wordt gedronken. Zo wordt bij voetbalclub Tottenham Hotspur (topclub uit Engeland) nauwelijks nog iets anders gedronken. Ook in Nederland laten onder meer Ajax-spelers Nicolás Tagliafico en Lisandro Magallán zich zien met deze thee. Op Netflix lieten ook de beste Italiaanse club Juventus in de documentaire First Team Juventus zien dat ze deze thee drinken.

Maté thee zetten

Kies een groot glas en vul dit voor 2/3 deel met bladeren en takjes Maté. Maak er vervolgens een kuiltje in met bijvoorbeeld een theelepeltje en schenk het theewater rustig in dit kuiltje. Belangrijk is om de temperatuur tot net onder de 75 graden Celsius te verwarmen, zodat de voedingsstoffen in behouden blijven. Laat het mengsel even rusten (enkele minuten), voordat het wordt gedronken. De bladeren en takjes kunnen meermaals worden gebruikt.

 

 

 

Tips van De Theespecialist