Thee kennisbank

Thee is een zeer populaire drank die wereldwijd met miljoenen liters per dag wordt gedronken. Succes betekent dat het een levendig gespreksonderwerp is, thuis, op het werk en op het internet. Binnen de wereld van de thee gaan veel termen rond. Doordat de meeste theesoorten en -merken uit andere werelddelen komen, zijn ook de termen in talen die we hier in Nederland niet machtig zijn. Daarom is vaak wat extra toelichting nodig. Hieronder staat, in alfabetische volgorde, een overzicht van termen en informatie die op detheespecialist.nl te vinden zijn.

Begrippenlijst (alfabetisch)

Afslanken: wil je graag slank worden? Thee is geen primair middel, maar kan wel een belangrijke rol spelen in gedragsverandering. Thee is een ideaal product, aangezien het lekker en gezond is.
Afvallen: afvallen met behulp van thee? Thee beschikt over ingrediënten die een positieve bijdrage kunnen leveren aan een gezonde(re) levensstijl en als hulp bij het afvallen. 
Badkruiden: even lekker ontspannen op een natuurlijke manier. Badkruiden zijn ideaal voor een relaxmoment. Laat het bad vollopen en voeg de kruiden toe.
Biologische thee: thee is een echt natuurproduct. Dat is bekend. Veel theesoorten worden bovendien biologisch geteeld. Dat is maatschappelijk verantwoord en gezond. 
Cadeausets: thee is een zeer populaire drank. Lekker om zelf te drinken en prachtig om te geven. Er zijn prachtige cadeausets waarmee je iemand gegarandeerd blij maakt.
Charmvilla Goldfish Tea: dit theezakje zwemt als een sierlijke goudvis door je thee. Een hoogwaardig theemerk met een unieke twist. 
Earl Grey: dit is een populaire theesoort. Wat zijn de kenmerken van deze thee en waarom is earl grey zo populair?
English Tea Shop: echte Engelse thee van Britse bodem. Dat mag je van dit theemerk verwachten. Stijlvolle, authentieke verpakking, hoogwaardige smaak.
Fairtrade: veel thee komt uit landen die er economisch minder goed voor staan. Daarom is fairtrade ontzettend belangrijk voor bepaalde theemerken. 
Foodpairing: thee combineren met gerechten is perfect mogelijk. Dat is pairing van food (eten) en beverage (drinken).
Garden Series: Garden Series is een theemerk dat te koop is in de webshop van De Theespecailist.
Gezondheid: thee is lekker en daarnaast ook erg gezond, zowel voor de korte als de lange termijn. 
Ginseng: dit is officieel geen thee, omdat het officieel niet van de theeplant afkomstig is. Toch is ginseng zeer populair. 
Groene thee: dit is misschien wel de bekendste thee op dit moment. Wist je dat groene thee smaakvol en erg gezond is. 
Hari Tea: De Theespecialist is het officiële Nederlandse verkooppunt van Hari Tea, een zeer gewaardeerd internationaal heemerk. 
Hibiscusthee: deze thee is afkomstig van een prachtige bloemenplant die voornamelijk groeit in het zuiden van Europa.
High Tea: brunchen is niet meer van deze tijd, high tea is helemaal hot. onder meer lunchrooms bieden het aan en je kunt het ook zelf. 
IJsthee: ook in de zomer is thee de ideale drank. Heb je er wel eens aan gedacht om zelf ijsthee te maken? Het is heel eenvoudig. 
Jasmijnthee: bloementhee is heeft heel veel fans. Jasmijn is een bloem die zich uitstekend leent voor thee. 
JOAN - Tea By Me: wist je dat theeplanten ook groeien in Nederland? Thee van eigen bodem, als streekproduct, dat is toch genieten? 
Kirpa: deze theesoort is nog vrij onbekend. De vraag groeit. Heb jij wel eens kirpa thee gedronken?
Kruidenthee: kruidenthee is officieel geen thee, omdat het niet van de theeplant afkomstig is. Toch zijn er kruiden die een heerlijke warme drank creëren. 
Losse thee: theezakjes zijn het bekendst. Maak ook eens kennis met losse thee. Thee sommeliers zweren erbij en het is de puurste vorm van thee drinken. 
Maté Yerba
Matcha
Muntthee
Numi Tea
Oolong
Origami (theezakjes vouwen)
Recepten
Rooibos
Sencha thee
Shoti Maa
Smart Tea
Teaposy
Thee
Thee benodigdheden
Thee bewaren
Thee maken
Thee voor kinderen
Thee zetten
Theeblaadjes
Theebloemen
Theeblog
Theeglas
Theekist
Theekopje
Theelichtje
Theemerken
Theeplant
Theepot
Theeservies
Theesoorten
Theezakje
Theïne
Thés de la Pagode
Umi Tea
Valentijnsdag
Witte thee
Zonnebrandcrème
Zwangerschap
Zwarte thee