Theezakjes vouwen

Theezakjes vouwen

Theezakjes vouwen tips

Theezakjes vouwen voor gevorderden

Theezakjes vouwen is een populaire hobby onder creatieve theedrinkers. Met de gevouwen theezakjes kunnen de mooiste figuren worden gemaakt. De rijke kleuren van de theezakjes geven de figuren een extra dimensie. Er zijn talloze vouw voorbeelden verkrijgbaar om je creativiteit de vrije loop te laten. 

Inspiratie opdoen

Waar de meeste creatieve geesten de papieren verpakking van de theezakjes gebruiken, is de Maleisische kunstenares Red Hong Yi een stap verder gegaan. Meerdere stappen eigenlijk. Ze heeft namelijk een kunstwerk gemaakt van maar liefst 20.000 zakjes. Om te beginnen heeft ze alle zakjes in water gedompeld en vervolgens laten drogen.

Dit was de eerste stap om een kunstwerk te maken in tien kleuren bruin. Dit heeft ze gerealiseerd door de theezakjes te dopen in water van verschillende temperaturen. Door het temperatuurverschil krijgt elk zakje op een natuurlijke manier een andere kleur bruin. Alleen bij de zakjes die de donkerste kleur bruin moesten krijgen is een druppeltje bruine kleurstof toegevoegd. 

20.000 theezakjes

Een hele klus met een prachtig resultaat. Het kunstwerk heet “Teh Tarik Man”. Dit is een ode aan de eeuwenoude cultuur van het theedrinken in Maleisië. De kunstenares is zo’n twee maanden bezig geweest om dit te realiseren. Het resultaat is een kunstwerk van meer dan twee bij drie meter en circa 200 kilo. Dit gewicht zit grotendeels in de theezakjes, maar er werden ook onder meer tie-wraps, pizzadozen, matten, papier en nietjes gebruikt. Op de video is de productie van het werk in vogelvlucht te zien.

Kunstobjecten van alledaagse materialen

Red Hong Yi is een wereldberoemde Maleisische kunstenares. Ze staat bekend om kunstobjecten gemaakt van alledaagse materialen. ze wordt ook wel omschreven als ‘painter without a paintbrush’ (schilder zonder kwast). Zo heeft ze eerder op verzoek van filmster Jackie Chan een kunstwerk gemaakt van maar liefst 64.000 chopsticks ter ere van zijn 60e verjaardag. Ook gebruikte ze een voetbal als kwast om portretten te schilderen van Ronaldo, Messi en Neymar tijdens het WK Voetbal 2014.

Red Hong Yi is enorm creatief, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon houden bij theezakjes vouwen. Op zoek naar kleurrijke theezakjes? Bekijk dan zeker ook ons assortiment van Hari Tea.