Waar is muntthee goed voor?

Waar is muntthee goed voor?

Muntthee drinken

Tegenwoordig is muntthee een heel populair drankje om te drinken. Waar het vroeger vooral in hippe cafés en restaurants geserveerd werd, staat het nu bij de meeste horecagelegenheden wel op de kaart. Zo kun je een heerlijke warme mok of glas met muntthee bestellen. Daarnaast heb je muntthee ook zo zelf gemaakt. Zo kun je gemakkelijk thuis genieten van een heerlijke kop.

Muntthee is niet alleen heel lekker om te drinken, het is ook nog eens goed voor je! Benieuwd waar muntthee allemaal goed voor is? Lees dan hieronder verder. We delen 10 goede redenen waarom deze thee veel voordelen heeft.

 

1. Muntthee is gezond

Muntthee is net als alle andere soorten thee een hele goede manier om dagelijks voldoende vocht in je lichaam te krijgen. Voldoende water drinken zorgt ervoor dat het je lichaam goed laat functioneren. Er is wel een verschil tussen muntthee en andere theesoorten. Zo bevat muntthee geen cafeïne in tegenstelling tot groene en zwarte thee. Hiervan is het voordeel dat je muntthee heel goed elk moment van de dag kunt drinken, ook in de avond!

 

2. Muntthee helpt tegen misselijkheid

Munt werd al jaren door diverse landen gebruikt als geneesmiddel. Dit is niet voor niets, want als je last hebt van buikpijn na het eten of je darmen rommelen dan kan een glas muntthee uitkomst bieden. Het verzacht je buikklachten.

 

3. Stress less met muntthee

Stress verminderen met thee? Dat klinkt wellicht als een sprookje, maar de bestanddelen in munt kunnen er echt voor zorgen dat je meer kalmeert. De geur kan je namelijk een rustige vibe geven. Daarnaast bevat muntthee zoals eerder benoemd geen cafeïne. Dit kan een voordeel opleveren, aangezien te veel koppen koffie je een opgejaagd gevoel kan geven en dat helpt in tegengestelde richting als je stress hebt. Kies bij stressvolle periodes daarom vaker voor een thee zonder cafeïne zoals muntthee.

 

4. Ondersteun je spijsvertering

Het muntplantje bevat menthol. Dit is een stofje dat helpt om de enzymen van je spijsvertering beter te laten functioneren. Hierdoor ondersteunt muntthee bij je spijsvertering en helpt het ook goed bij buikklachten. Zo werkt het in op de gladde spieren van je maag, waardoor ze effectiever werken en je daardoor minder snel een opgeblazen gevoel ervaart.

 

5. Muntthee toevoegen aan je gezonde levensstijl kan bijdragen bij het afslanken

Uit meerdere studies van neuroloog Alan Hirsh wordt aangetoond dat de geur van pepermunt prikkelend werkt. Zo kan het zorgen voor een ‘voldaan gevoel’ sensatie in de hersenen. Hierdoor zou pepermunt de trek in zoetigheid kunnen verminderen alleen al door de geur. Vergeet dus niet bij het drinken van een kop muntthee goed de geur in je op te nemen. Hierdoor kun je suiker cravings beperken. Let wel op: Hierbij is een goed evenwichtig eetpatroon belangrijk. Als je naast het drinken van muntthee veel ongezond voedsel blijft eten en dit niet balanceert met gezonder eten, dan blijft de trek naar zoetigheid aanwezig.

 

6. Boost je immuunsysteem

In munt zitten flink wat vitamines zoals vitamine C en vitamine E. Ook bevat munt calcium en fosfor. Deze stofjes ondersteunen en bieden bescherming tegen ontstekingen. We hebben het hierbij wel over verse munt. Je kunt uiteraard ook muntthee via theezakjes innemen. Het bevat dan nog steeds vitamines en geeft gezondheidsvoordelen, alleen iets minder dan verse munt.

 

7. Verbeter je geheugen

Kun je met muntthee je geheugen verbeteren? Het antwoord is ja! Muntthee zorgt namelijk voor een verbetering van je geheugen. Uit onderzoekt is gebleken dat mensen die regelmatig muntthee dronken beter scoorden op hun gemoedstoestand. Zo werd de alertheid en het werkgeheugen van de kandidaten aanzienlijk beter door het drinken van muntthee.  

 

8. Knoflook gegeten? Munt helpt goed tegen knoflooklucht

Knoflook gebruiken in eten is natuurlijk heerlijk, alleen de geur blijft vaak heel sterk hangen en dat is minder. Gelukkig is er een makkelijke manier om hier iets tegen te doen, namelijk muntthee drinken! Een kop muntthee na een knoflookrijke maaltijd zorgt ervoor dat je minder uit je mond ruikt.  

 

9. Gezonde huid

Ik denk niet dat veel mensen dit weten en daarom noemen wij dit punt ook maar al te graag: Het drinken van twee koppen muntthee per dag geeft je huid een boost. Het is een goede oppepper en schijnt zelfs overbeharing tegen te gaan. Daarnaast kan munt ook helpen tegen een vettige huid.

 

10. Munt helpt tegen hoofdpijn

Er is niets vervelender dan een bonkende hoofdpijn. Alles wat je op dat moment wilt is verlichting. Nu is muntthee geen wondermiddel (al heeft het veel pluspunten), het kan helaas niet direct je hoofdpijn laten verdwijnen. Maar als je een kop muntthee drinkt kan het wel degelijk je hoofdpijn verlichten. Dus bij hoofdpijn voortaan een kop munt zetten! Heb je nou niet wekelijks verse munt in huis? Dan raden we je aan om munttheezakjes te halen. Zo heb je altijd muntthee in de buurt en in een handomdraai bereid.


Ben je overtuigd van de krachten van muntthee dan wil ik je graag doorverwijzen naar een andere interessante blog van ons. Zo hebben we ook blogs over hoe gezond gemberthee wel niet is, en de powerful theesoorten Gun Powder thee en Yerba Mate thee.