Is Yerba Mate gezond?

Is Yerba Mate gezond?

Yerba mate thee

Is Yerba Mate gezond?

Yerba Mate is een theeachtige drank die vooral in Argentinië, Paraguay, Uruguay en in het zuiden van Brazilië wordt gedronken. Het staat voor kruidenblaadjes (Yerba) in een drinkkop (Mate). Men overgiet de yerba met heet water en drink het door een ‘bombilla’ (filterrietje).
Er zijn ook een aantal Yerba Mate thee beschikbaar in theezakjes, waardoor het minder moeite kost om de thee te maken.

Het drankje zit boordevol vitaminen en mineralen (24 stuks – 11 polyfenolen en 15 aminozuren) en hierdoor wordt Yerba Mate vaak gezien al een goede gezondheidsthee.

Qua smaak is het vaak een drank die mensen moeten leren drinken. Het is wat bitter, aardachtig en grassig van smaak. Afhankelijk van het merk en soort kan het zijn dat de smaaktonen wat verschillen. Sommige merken hebben zelfs een extra frisse smaak zoals citroen, munt-citroen en guarana toegevoegd. Zo heeft het een een smaakcombinatie van groene thee en fruit.

 

Voordelen Yerba Mate thee

Yerba Mate zit vol met anti-oxidanten

Yerba Mate is rijk aan anti-oxidanten. Het bevat zelfs meer dan +/- 90% aan anti-oxidanten in tegenstelling tot groene thee. Zo draagt het bij om je immuunsysteem te versterken.

 

Het is goed voor je hart- en bloedvaten

Het stimulerende effect van de stof Xanthine kan in combinatie met minerale zouten ervoor zorgen dat het bijdraagt aan een betere werking van de hart- en bloedvaten.

 

Zoals je leest heeft Yerba Mate veel voordelen. Je kunt het dan ook gerust benoemen tot één van de gezondste dranken ter wereld.

Ben je op zoek naar een theesoort die je focus versterkt? Probeer dan eens Matcha Thee.

Yerba Mate en vetverbranding

Yerba Mate kan de stofwisseling verhogen, waardoor vetverbranding sneller gaat.