Welke thee gebruiken bij verkoudheid? 5 thee tips!

Welke thee gebruiken bij verkoudheid? 5 thee tips!

welke thee verkoudheid griep

We naderen het herfst-winter seizoen en dat houdt in dat het weer in één keer kan omslaan. We hebben weer een fijne zomer gehad. Nu is het tijd om weer extra aan onze weerstand te werken zodat we minder vatbaar zijn voor virussen zoals verkoudheid. Maar wat als je snotverkouden wordt en hier graag weer vanaf wil? Je kunt verschillende dingen doen om je weerstand weer sterker te maken en gelukkig horen bepaalde soorten theedrinken hier ook bij. Niets fijner dan een warme thee in koude dagen die ook nog eens goede voordelen met zich meebrengt voor je gezondheid. Tenslotte, thee is gezond. Hieronder hebben we diverse theecombinaties voor je uitgelicht, zodat je goed voor jezelf kunt zorgen op het moment dat je verkouden bent.

 

1. Gemberthee met citroen

Gember zit bomvol met diverse vitamines en mineralen die je lichaam beschermen tegen ontstekingen. Daarnaast helpt het tegen keelpijn, bij een verstopte neus en koude rillingen. Door de krachten van gember, raden wij je zeker gemberthee aan. Zo kun je kiezen voor verse gember toe te voegen aan je warme water maar je kunt ook gember theezakjes kopen. Beide bevat flink wat vitamines en als je daar ook nog eens een schijfje citroen of wat citroensap aan toevoegt kun je er helemaal goed tegenaan. Citroenen hebben namelijk antibacteriële en antivirale eigenschappen. Hierdoor dragen ze bij aan het bestrijden van griep en verkoudheid.  

2. Thee met vlierbes

Vlierbessenthee helpt je om sneller te herstellen bij verkoudheid. Het heeft een antivirale en ontstekingsremmende werking. Dit helpt om je immuunsysteem een boost te geven en dat wil je natuurlijk als je jezelf niet lekker voelt. Vlierbessen of vlierbessenbloesem vind je in diverse soorten kruidenthee. Vaak is het extra toegevoegd met andere kruiden, zodat je op meerdere vlakken kunt profiteren van de gezondheidsvoordelen.

 

3. Pepermuntthee

Ook pepermunt heeft goede werkingen op ziektekiemen. Het heeft een antivirale en antibacteriële werking en kan goed helpen bij keelpijn en bij hoesten. Daarnaast staat pepermunt ook heel bekend om het openen van de luchtwegen, wat weer meer ruimte geeft om te ademen. Tijdens een stevige verkoudheid kan hierdoor pepermuntthee zeker werken.

 

4. Thee met Echinacea kruiden

Echinacea is een bloem die ook wel “zonnehoed” genoemd wordt. Het is niet alleen een mooie plant om in je tuin te hebben, maar ook nog eens prettig om als kruid in je thee te gebruiken. Zo werkt thee met Echinacea preventief tegen ziekte bij het dagelijks nuttigen van 3 koppen per dag. Naast het feit dat deze thee goed is bij een verkoudheid is het in het algemeen een hele goede thee om je afweer mee te stimuleren. Let hierbij wel op dat je na 8 weken even een pauze inlast om je lichaam niet te veel eraan te wennen.

 

5. Kamillethee

Meer toe aan een goede helende thee die ook rustgevend werkt? Dan kun je beter voor kamillethee kiezen. Het verzacht de keel en je luchtwegen. Ook is kamillethee ideaal voor het slapengaan, aangezien het gezien wordt als een natuurlijk slaapmiddel. Een goede nachtrust is heel bevorderlijk wanneer je verkouden bent. Sluit daarom je avond af met een kop kamillethee om meer rust te ervaren en beter te kunnen slapen.

 

Naast thee drinken is het ook belangrijk om genoeg rust voor jezelf te nemen. Slaap voldoende, houdt je hygiëne op pijl (denk aan regelmatig handen wassen en je zakdoek te vervangen), neem een lekkere warme douche, zorg voor voldoende frisse lucht en niet te vergeten: drink sowieso genoeg verspreid over de dag zodat je goed gehydrateerd blijft. Dit laatste punt gaat natuurlijk helemaal lukken met bovenstaande 5 thee tips bij verkoudheid. We hopen dat je snel weer opknapt!