Theebloemen kopen

Theebloemen

Theebloemen bestaan uit kleine bundels van gedroogde theebladeren, verwikkeld in één of meerdere gedroogde bloemen. Ze worden gemaakt door theeblaadjes en bloemen samen vast te binden in een kom en vervolgens te laten drogen. Zo worden de bloemen klein en compact en is het gemakkelijker om ze daarna te verpakken. Wanneer de theebloem vervolgens wordt doordrenkt met heet water zet de theebloem zich uit en komt de theesmaak vrij. Dit maakt de bloemen tot een schitterend en heerlijk kado en heel speciaal om op tafel te zetten.  

Thee bloemen maken

De meeste bloemen zijn afkomstig van het Chinese platteland. Elke theebloem wordt met de hand gemaakt en is een echt stukje Chinees vakmanschap! Amarant, chrysant, jasmijn, lelie, hibiscus, en osmanthus zijn veel voorkomende bloemen die worden gebruikt voor het maken van theebloemen. Vaak wordt er groene of zwarte thee in verwerkt. Maar wist je dat er ook theebloemen met witte thee zijn? 

Thee bloemThee zetten met theebloemen 

Thee zetten met bloemen is heel eenvoudig. Start met het koken van water. Giet het hete water in een theepot en laat de bloem rustig in het water zakken. Geniet volop van theebloemen door ze vanuit een doorzichtige glazen theepot te schenken. Hierdoor zie je het bloei effect van de theebloem. Ze zijn populair, want ze prikkelen de zintuigen. Je ziet goed dat het een natuurproduct is.

Bovendien ruiken de bloemen heerlijk, zowel als ze uit de verpakking komen als wanneer ze in het water worden gelegd. Je ruikt ze niet alleen, je proeft ook daadwerkelijk de smaak van de bloem, gecombineerd met het thee aroma. Tot slot en nog een extra reden; je kunt de theebloem meestal 2 tot 3 keer hergebruiken zonder dat de thee zijn smaak verliest. Dit alles maakt theebloemen een mooi cadeau en ideaal om voor te schotelen aan de visite.