Thee soorten kiezen

 

Thee soorten

Thee soorten zijn er in overvloed. Iedere soort heeft andere eigenschappen, zowel qua smaak, zetadvies, productie, herkomst en historie. De vele soorten maken thee een heerlijke drank voor een zeer breed publiek. Thee wordt gedronken om uiteenlopende redenen: genieten, ontspannen, afslanken, gezond blijven/worden, bij ziekte, ter vervanging van iets anders, om wakker te blijven of om te kunnen slapen. Voor ieder wat wils dus. Hieronder een overzicht van populaire thee soorten. 

Groene thee

Groene thee is een zeer bekende theesoort. Deze thee wordt gemaakt van theebladeren die nauwelijks geoxideerd zijn tijdens het productieproces. De populariteit van groene thee is overgewaaid uit landen zoals China, Japan, Afghanistan en Pakistan. Pas veel later werd deze thee in de westerse wereld populair. 

Groene thee bestellen

Meer informatie

Zwarte thee

Zwarte thee heeft haar naam te danken aan de kleur die de theebladeren krijgen na oxidatie. Het is al vele jaren één van de meest gedronken theesoorten ter wereld. Iedereen heeft wel eens zwarte thee gedronken (bewust of onbewust). Zwarte thee is zeer populair vanwege de volle smaak die veel andere theesoorten overtreft.

Zwarte thee bestellen

Meer informatie

Witte thee

Witte thee wordt vooral in China gekweekt. In het westen is witte thee nog niet zo bekend, maar daar komt snel verandering in. Uit recente onderzoeken op witte thee is gebleken dat deze variant nog meer gezondheidsvoordelen bevat dan groene thee, waardoor deze theesoort wint aan populariteit.

Witte thee bestellen

Meer informatie

Ginseng thee

Ginseng thee is geen officiële thee. Waarom? Ginseng is namelijk niet afkomstig van de theeplant, maar van de wortels van de ginsengplant. Daarom behoort Ginseng tot de groep kruidentheeën. Voor de liefhebber maakt dit niet uit. Deze thee is namelijk gezond, lekker en zeer populair in Europa en Azië.

Ginseng thee bestellen

Meer informatie

Hibiscus thee

Hibiscus thee is afkomstig van een bloemplant en vindt zijn oorsprong in het Middellandse Zee gebied. De bloemen kun je niet missen. Ze zijn namelijk groot en trompetvormig. Deze bloemsoort wordt voor uiteenlopende doeleinden gebruikt. Zo worden de bladeren vaak gebruikt in shampoo. De bloemkelk is ideaal om met water aan de kook te brengen.

Hibiscus thee bestellen

Meer informatie

Jasmijn thee

Jasmijn thee is heel populair. De reden hiervoor is dat het een combinatie is van ‘twee werelden’: de heerlijke geur van bloemen en de gezonde component van groene of witte thee. Dit maakt jasmijnthee tot een heerlijke, zachte thee die in elk seizoen uitstekend tot zijn recht komt. Hoe fijn is het om te genieten van een kopje jasmijnthee, terwijl de tuin in bloei staat.

Jasmijn thee bestellen

Meer informatie

Pu Erh thee

Pu-Erh thee is een populaire Chinese theesoort. De theebladeren wordt zowel als groene als zwarte thee gewonnen uit de theestruik met de naam Qingmao. De struik geldt als één van de oudste theeplanten ter wereld. Het zuiden van China staat bekend als de regio met de beste thee ter wereld. Pu Erh wordt in geheel China als de best verkrijgbare thee beschouwd. 

Pu Erh Thee bestellen

Meer informatie

Munt thee

De toevoeging van munt aan thee kent een lange geschiedenis. Dit zou je niet direct verwachten. Naast het feit dat muntthee ontzettend populair is, krijgt deze warme drank ook de betiteling als gezond en helend mee. Wat het eigenlijk niet zo moeten krijgen is de benaming thee, aangezien muntthee uitsluitend bestaat uit gekookt water en munt extract.

Munt thee bestellen

Meer informatie

Rooibos thee

Rooibos thee heeft flink aan populariteit gewonnen de laatste jaren. Dat komt door het grote aantal positieve kenmerken van deze theesoort. Deze thee komt van origine uit Zuid-Afrika, maar wordt tegenwoordig in meer landen verbouwd. Het aparte aan deze drank is dat het eigenlijk geen echte thee is. In Zuid-Afrika wordt het ook wel de “nectar der natuur” genoemd.

Rooibos thee bestellen

Meer informatie

Kruidenthee

Kruidenthee behoort tot de ‘theefamilie’, maar is officieel geen thee. Het is namelijk niet noodzakelijk dat er ook daadwerkelijk theebladeren zijn verwerkt in het product. Wanneer geen thee is toegevoegd dan is er sprake van een kruidendestillaat. Dit is echter niet altijd het geval. Het komt ook regelmatig voor dat kruiden worden gecombineerd met fruitsoorten of een melange van theebladeren.

Kruidenthee bestellen

Meer informatie

Biologische thee

Biologische thee is geen vanzelfsprekendheid. Dat is op zich vreemd, want het is een natuurproduct. De manier van verbouwen en telen zorgt voor het verschil. Biologisch geteelde thee wordt namelijk geteeld zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen, zoals kunstmest. Vaak kiezen boeren voor natuurlijke mest afkomstig van planten of boerderijdieren.

Biologische thee bestellen

Meer informatie

Gemberthee

Gemberthee heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. De smaak is uniek en bovendien helpt deze theesoort tegen allerlei vervelende kwaaltjes. Zo helpt het ondermeer tegen misselijkheid en bevordert het de opname van voedingsstoffen in het lichaam. Hiermee heeft het dus ook een preventieve werking. 

Gemberthee bestellen

Meer informatie

 

Meer informatie en tips?

De Theespecialist... de naam zegt het al. Wij zijn gespecialiseerd in het lekkerste kopje thee. Er zijn veel thee soorten verkrijgbaar. Wij hebben een selectie gemaakt van de beste theemerken, zorgvuldig geselecteerd door gecertificeerd thee sommelier Han. Heb je moeite met kiezen? Neem dan even contact op voor meer informatie en tips van Han.