Groene thee gezond

Groene thee

Groene thee is een heel bekende theesoort. Deze thee wordt gemaakt van theebladeren die nauwelijks geoxideerd zijn tijdens het productieproces. De populariteit is overgewaaid uit doorgewinterde theeproducerende landen zoals China, Japan, Afghanistan en Pakistan. Pas veel later werd deze thee in de westerse wereld populair. Groene thee wordt zeer veel gedronken. Ook in Nederland is deze thee zeer populair. Groene thee is verkrijgbaar van tal van merken. De Theespecialist heeft een aantal merken geselecteerd met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.  

Groene thee gezond?

Er wordt gezegd dat groene thee een heilzame werking zou hebben. Dit is echter niet wetenschappelijk bewezen. Wel verhoogt groene thee de mentale alertheid door de aanwezigheid van cafeïne en is hiermee te vergelijken met het effect van een kopje koffie. Op de vraag of groene thee gezond is kan een bevestigend antwoord worden gegeven. Doordat er niet tot nauwelijks sprake is van fermentatie gaan natuurlijke stoffen die de plant herbergt mee het theezakje in. Hierbij valt te denken aan diverse vitaminen (A, B1, B2, B12, C, D en E), calcium, ijzer, kalium, tannine, caroteen, magnesium en natrium. Ook bevat groene thee antioxidanten en aminozuren.

Groene thee drinken


Een ander voordeel van het drinken van deze thee is dat het een drankje is dat je het hele jaar kunt drinken (warm en koud). Door te kiezen voor thee in plaats van bijvoorbeeld frisdrank of andere minder gezonde dranken wordt onbewust aan de lijn gedaan. Wil je meer weten over lijnen/afvallen met thee? Bekijk de pagina afslanken met thee.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt thee vaak ingezet. Chinese geneesheren passen dit toe bij onder meer hoofdpijn, diverse lichaamspijnen, depressies, problemen met de spijsvertering, detoxing (ontgifting) en het vergroten van de immuniteit. 

Groene thee drinken

Er wordt gezegd dat je groene thee moet leren drinken. Theedrinkers die andere theesoorten zijn gewend of thee altijd met melk en/of suiker hebben gedronken zullen even moeten wennen, omdat het gebruikelijk is om de thee zonder suiker te drinken. Elk merk en thee afkomstig uit een ander land heeft een andere smaak. Het is raadzaam om wat verschillende merken te proberen of bijvoorbeeld te kiezen voor thee met fruit of bloemen. Dat zijn goede vervangers voor suiker. 

&nbsp

Gerelateerde producten