Theezakjes bestellen

Theezakjes bestellen

Theezakjes bestellen bij De Theespecialist is heel gemakkelijk. We hebben een ruim assortiment heerlijke en speciale thee van merken uit de beste thee producerende landen. Zo hebben we theezakjes van de beste internationale theemerken waaronder TeaposyNumiHari Tea en Shoti Maa thee en nog veel meer. Alle artikelen zijn persoonlijk geselecteerd door theesommelier Han. Het assortiment is groot. Je kunt zoeken op merk, soort, zetmethode, land van herkomst, fairtrade/biologisch en prijs. Zoek, proef en geniet...

Direct jouw favoriete theezakjes vinden

Theezakjes onder de loep

Zakjes zijn kleine poreuse gesealde omhulsels met daarin theeblaadjes. Om de thee "vrij" te laten dompel je het theezakje in heet kokend water. Het water begint direct te verkleuren. Je kunt zelf bepalen hoe sterk je de thee wilt drinken. De thee wordt sterker naarmate je het zakje langer in het water laat weken. Houd er wel rekening mee dat niet elke thee even sterk verkleurt. Wist je dat theezakjes voornamelijk gemaakt worden van een papieren filter, zijde of speciaal plastic goedgekeurd om in voedsel te gebruiken?

Losse thee

In het theezakje zitten theeblaadjes. Wanneer je deze onderdompelt in heet water zorgt het zakje er voor dat de theeblaadjes bij elkaar blijven, het niet in je thee rond gaat drijven en je de theeblaadjes zo gemakkelijk kunt weggooien. Het heeft daarom dezelfde functie als een thee-ei. Alleen stop je zelf losse thee in een thee-ei. Het resterende deel van de bereidingswijze blijft gelijk. Tot slot hebben veel theezakjes een draad met daaraan een label. Hiermee kun je dus eenvoudig het theezakje uit je thee halen maar ook zien welk theemerk en smaak je drinkt. Dit is wel zo handig.

Geschiedenis van het theezakje

De uitvinder van het theezakje is Thimas Sullivan, een groothandelaar uit de stad New York. Hij kwam tot dit idee toen in 1904 tinnen blikken flink duurder werden. Toen besloot Sullivan om theemonsters in kleine zijden omhulsels te versturen naar zijn klantengroep. Zijn klanten snapten niet dat het zijden omhulsel puur bedoeld was als verpakking bij de verzending. Daarom werd de thee werd met zakje in het hete water gedoopt. Hieruit blijkt dat de uitvinding van het theezakje berust op toeval. (bron: Wikipedia) 

Zakjes thee online kopen

Zakjes thee kun je heel eenvoudig online kopen bij De Theespecialist. Wil je thee bestellen? Je kunt bijvoorbeeld zoeken op merk of op soort. Heb je hulp nodig bij het kiezen? De Theespecialist helpt je graag. Als gecertificeerd thee sommelier kunnen we smaken zeer goed onderscheiden en je tot in detail helpen bij het selecteren van de thee die bij je past of de thee die je cadeau wilt doen aan een andere theeliefhebber.