Kruidenthee drinken

Kruidenthee gezond en lekker

Kruidenthee behoort tot de ‘theefamilie’, maar is officieel geen thee. Het is namelijk niet noodzakelijk dat er ook daadwerkelijk theebladeren zijn verwerkt in het product. Goede voorbeelden van dergelijke theesoorten zijn rooibosthee, (peper)muntthee, zoethoutthee en kamillethee. Wanneer geen thee is toegevoegd dan is er eigenlijk sprake van een kruidendestillaat. Dit is echter niet altijd het geval. Het komt ook regelmatig voor dat kruiden worden gecombineerd met fruitsoorten of een melange van theebladeren.

Drinken

Kruidenthee wordt om verschillende redenen gedronken. Allereerst is het erg lekker. Zo wordt bijvoorbeeld rooibosthee ontzettend veel gedronken. Kamillethee en muntthee zijn populair bij mensen die zich niet lekker voelen. Thee is namelijk een populaire drank onder zieke mensen. Een verkoudheid of griep gaat vaak gepaard met een verstopte neus, keelpijn en minder smaak. Dan wordt vaak gekozen voor kamillethee of muntthee.

Is je doel om de spijsvertering te verbeteren? Dan is het belangrijk om binnen een uur voor of na een maaltijd geen thee te drinken. Dan worden namelijk je maagsappen verdund en dat is niet prettig voor de spijsvertering. Verder staat kruidenthee bekend als weerstand verhogend en brengt het de zenuwen tot rust, waardoor je gemakkelijker in slaap komt. Hydratatie zorgt er tot slot voor dat je minder snel moe wordt.

Kruidenthee zetten

Thee zetten met kruiden is niet moeilijk. De kruiden komen het best tot hun recht bij een temperatuur van 95 à 7 graden Celsius. Dat betekent dat het water niet mag koken. Dit kan er namelijk toe leiden dat bepaalde actieve stoffen in de thee verloren gaan, waardoor het positieve effect verdwijnt. De beste manier om deze thee te zetten is door het kruidenzakje in het theekopje te hangen en vervolgens het theewater (net niet kokend) op te schenken. Laat vervolgens het kopje 10 minuten staan, zodat de thee goed kan trekken. Te kort laten trekken zorgt ervoor dat niet alle  werkende stoffen vrijkomen.


Gerelateerde producten
  1. Magic Box
    Magic Box
    Slechts € 3,80 Normale prijs € 3,80
  2. Buddha Box
    Buddha Box
    Slechts € 5,27