Muntthee kopen

Muntthee bestellen 

Muntthee is een speciale theesoort. De toevoeging van munt aan thee kent namelijk een lange en rijke geschiedenis. Dit zou je niet direct verwachten. Naast het feit dat muntthee tegenwoordig ontzettend populair is, krijgt deze warme drank ook de betiteling als gezond en helend mee. Wat het eigenlijk niet zou moeten krijgen is de benaming thee, aangezien muntthee uitsluitend bestaat uit gekookt water en munt extract. Er wordt dus helemaal geen thee toegevoegd aan deze drank en is dus eigenlijk een kruidendrank of kruidenextract.

Muntthee gezond

Het is gezond om muntthee te drinken. De drank is namelijk zeer calorie arm en bevat bovendien geen cafeïne of theïne. Daarnaast zorgt de sterke muntsmaak ervoor dat je eetlust wordt onderdrukt. Hierdoor is deze 'thee' dus op indirecte wijze goed voor de lijn. Daarnaast is het dorstlessend en heeft het een frisse smaak. Een ander groot voordeel is dat het zowel warm als koud kan worden gedronken en daardoor in alle seizoenen een populair drankje is. Ook voor herstel blijkt muntthee een geschikt middel, zo is uit onderzoeken gebleken. Deze kruidenthee heeft een helende werking in geval van hoofdpijn en is goed voor maag en darmen. Meer dan genoeg redenen om een keer een heerlijke muntthee te proberen toch?

 

 

Munt thee drinken

 

Munt toevoegen

Ook tijdens een griepje is muntthee een goede keuze. Munt heeft namelijk een slijmoplossende werking. Verder staat beschreven dat het stress onderdrukt en helpt tegen misselijkheid en reisziekte. Munt werd al in de oudheid (onder meer in Egypte) gebruikt als geneesmiddel. Zo werden griep en verkoudheid bestreden. In Afrika wordt deze theesoort gezien als blijk van gastvrijheid. Er kan worden gekozen voor verse munt als voor gedroogde muntbladeren. Het wordt puur gedronken of in combinatie met andere kruiden of als toevoeging aan reguliere thee. In het laatste geval is vaak Chinese groene thee de basis en worden daaraan gekneusde muntbladeren toegevoegd.

Muntthee of munt zelf toevoegen

Het is mogelijk om een warme drank te trekken van alleen muntbladeren. Officieel mag dit geen thee heten, aangezien er in dat geval geen thee (losse thee of theezakje) wordt toegevoegd. Als het warm is buiten dan kun je munt ook toevoegen aan een koud glas water, eventueel met een schijfje citroen of limoen. Voeg daar ook even je favoriete thee aan toe. Dat is heel lekker en dorstlessend. Bekijk onze tips om icetea te maken.

Veel gestelde vragen over muntthee

Is muntthee gezond? Muntthee is heel gezond, daar kunnen we kort en krachtig over zijn. Eigenlijk is het geen thee, maar een kruidenextract. Het is namelijk niet afkomstig van de theeplant en bevat derhalve geen theïne. Dat maakt dat je deze drank kunt blijven drinken, ook net voor het slapen gaan.

Hoe smaakt munt? Munt heeft een frisse smaak die lang in de mond blijft hangen. Niet voor niets wordt munt gebruikt in artikelen op het gebied van mondhygiène. Denk hierbij aan kauwgum, mintsnoepjes, tandenpasta en mondspoelmiddel. Ook muntthee is een goed voorbeeld. Deze thee is lekker fris en ook nog eens erg gezond. 

Hoe is het verschil tussen munt en mint? Sommige mensen denken dat mint frisser is en een product dat uit de fabriek komt, terwijl munt een natuurproduct is. Het juiste antwoord is dat er geen verschil is tussen mint en munt. Mint is namelijk de Engelstalige benaming, die door de jaren heen ook tot een Nederlands woord is geworden. 

Hoeveel muntthee mag je per dag drinken? Doordat deze kruidenthee geen theïne bevat, kun je het de hele dag door drinken. Zelfs voor het naar bed gaan. Het zal je niet wakker houden. Dat is een groot voordeel. Munt heeft echter wel een bloeddrukverlagende werking. Heb je bloeddruk schommelingen of klachten, dan is het raadzaam dit effect in acht te nemen. Ook in combinatie met medicatie voor de bloeddruk is dit een aandachtspunt. Als algehele richtlijn kan worden gehanteerd dat drie koppen thee per dag prima is. Muntthee is vooral ook een thee om lekker van de smaak te genieten. Andere theesoorten zoals witte en groene thee lenen zich meer voor 'doordrinken'. 

 

Unieke combinaties

De Theespecialist heeft diverse theemerken die unieke combinaties bieden van thee en munt. In dat geval is muntextract al toegevoegd aan de thee. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf te experimenteren met thee en munt. Munt heeft een krachtige, overheersende smaak. Daarom is de tip om eerst een kop (of pot) thee te zetten en pas daarna de munt toe te voegen. Zeker de eerste keer is het verstandig om de muntblaadjes er tussentijds even uit te halen en de thee te proeven om zo te komen tot de perfecte samenstelling.

Tips van De Theespecialist
  1. Inner Flow
    Inner Flow
    Slechts € 4,72