Rooibos thee kopen

Rooibos Thee 

Rooibos thee heeft enorm aan populariteit gewonnen gedurende de laatste jaren. Dat komt door het flinke aantal positieve kenmerken van deze theesoort. Deze thee komt van origine uit Zuid-Afrika, maar wordt tegenwoordig in meer landen verbouwd. Het aparte aan deze drank is dat het eigenlijk geen echte thee is. In Zuid-Afrika wordt het ook wel de “nectar der natuur” genoemd.

Kenmerken rooibos thee

Rooibos thee heeft veelal een uitdagende rode/amberkleurige gloed en is populair vanwege meerdere redenen. Zo bevat het geen cafeïne en heeft het een laag gehalte looizuur. Het is een uitstekende dorstlesser en kan daardoor het gehele jaar door prima gedronken worden. Bovendien is de thee rijk aan antioxidanten, vitaminen en mineralen. Tot slot is bekend dat deze thee goed is om maag- en damproblemen te voorkomen en verhelpen en worden hart- en vaatziekten tegen gegaan. Lekker en gezond dus. Meer informatie: wat is rooibos thee?   

Rooibos thee merken

Adviezen over rooibos thee

Net als alle andere theesoorten kan rooibosthee het best worden bewaard op een donkere plaats op kamertemperatuur in een afgesloten pot. Dit bevordert de houdbaarheid enorm, waardoor deze thee tot wel 3 jaar houdbaar is.

De Theespecialist voert meerdere merken die rooibos thee in het assortiment hebben. De keuze is daardoor zeer gevarieerd en zowel als theezakjes en als losse thee verkrijgbaar. Wanneer gekozen wordt voor losse thee dan is het zetadvies om een theefilter te gebruiken. Hierdoor wordt voorkomen dat theeresten in het water terecht komen. Er kan weinig mis gaan bij het zetten. De thee zal namelijk ook bij lang trekken de authentieke smaak behouden en niet snel te bitter worden.  Kies per kopje voor 2 gram thee en een watertemperatuur van circa 90 graden.

&nbsp

Tips van De Theespecialist