Wat is witte thee

Wat is witte thee

Wat is witte thee

Wat is witte thee?

Witte thee is een warme drank die wordt gemaakt van theeblaadjes die in een zeer pril stadium van het groeiproces van de theeplant worden geplukt. Nog voordat de knopjes openen worden de theebladeren al in het voorjaar geoogst. Dit kan slechts twee dagen per jaar. Dat maakt witte thee tot een speciale theevariant. De term witte thee dankt haar naam aan de witte haartjes die op de blaadjes te zien zijn in deze fase van de groei.

Witte thee drinken

Het grote pluspunt van witte thee is dat het een lichte smaak heeft en daardoor ook zeer geschikt is voor mensen die thee willen leren drinken. Bovendien kun je niks fout doen bij het zetten. Je kunt het theezakje namelijk uren in de thee laten hangen zonder dat de smaak sterker wordt.

Witte thee is gezond

Bovendien is witte thee gezonder dan bijvoorbeeld groene thee, zo is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. In de thee zitten namelijk antioxidanten (goed voor celvernieuwing), fluoride (goed voor tanden en botten), vitamine C (vermindert de kans op hart- en bloedvatenziekten) en is cafeïnearm. 

Meer informatie over witte thee