Wat is witte thee

Wat is witte thee

Wat is witte thee

Wat is witte thee?

Witte thee is een warme drank die wordt gemaakt van theeblaadjes die in een zeer pril stadium van het groeiproces van de theeplant worden geplukt. Het is dus niet afkomstig van een ander soort plant. Nog voordat de eerste knopjes openen worden de theebladeren al vroeg in het voorjaar geoogst. Dit kan slechts twee dagen per jaar. De theeproducent moet dus zeer alert zijn. Dat maakt witte thee tot een speciale theevariant. De term witte thee dankt haar naam aan de witte haartjes die op de blaadjes te zien zijn in deze fase van het groeiproces.

Witte thee drinken

Het grote pluspunt van witte thee is dat het een lichte, zachte smaak heeft en daardoor ook zeer geschikt is voor mensen die thee willen leren drinken. Bovendien kun je niks fout doen bij het zetten. Je kunt het theezakje namelijk uren in de thee laten hangen zonder dat de smaak sterker wordt.

witte thee kopen

Witte thee is gezond

Wat niet iedereen weet is dat witte thee gezonder dan bijvoorbeeld groene thee. Het is een feit, want het is namelijk gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. Daardoor is de vraag naar witte thee enorm gestegen, want gezonde dranken zijn steeds meer in trek. Maar waarom is witte thee nou eigenlijk gezonder? In deze thee zitten namelijk antioxidanten (goed voor celvernieuwing), fluoride (goed voor tanden en botten), vitamine C (vermindert de kans op hart- en bloedvatenziekten) en is cafeïnearm. 

Meer informatie over witte thee