Gun Powder Thee

Gun Powder Thee

wat is gun powder thee

Wat is Gun Powder Thee?

Wil jij weten wat Gun Powder thee is? Als je Gunpowder vanuit het Engels naar het Nederlands vertaalt krijg je ‘buskruit’. Dit klinkt wellicht als een vreemde naam voor een theesoort, maar eigenlijk is het heel logisch als je weet waar het vandaan komt. De thee lijkt op ronde buskruitbolletjes. In China wordt de thee anders genoemd, ze noemen het daar “parelthee”, omdat de theebolletjes op parels lijken.  Deze rolmethode voor het vormen van de thee wordt meestal toegepast op gedroogde groene thee.

Als je met losse thee een Gun Powder thee gaat zetten springen de theebolletjes open als je er warm water over giet. Daarna komt er een rokerige en groene thee smaak vrij.

 

Hoe wordt Gun Powder thee gemaakt?

Gun Powder thee komt net als vele anderen theeën af van de Camellia Sinensis theeplant. Het is een groene thee dat al een lange tijd genuttigd wordt in China.

De bladeren van de theeplant worden eerst verdord, daarna gestoomd, gerold tot kleine ronde korrels en vervolgens gedroogd. Hoewel de individuele bladeren vroeger met de hand werden gerold, worden tegenwoordig bijna alle Gun Powder theeën met machines gerold. Alleen de hoogste kwaliteit thee is hierbij uitgezonderd.

Door de bladeren te rollen worden ze minder vatbaar voor fysieke schade en breuk en behouden ze meer hun aroma en smaak. Dit is dan ook de reden waarom ze de bladeren rollen in het bereidingsproces. Bovendien zorgt het rollen ervoor dat bepaalde soorten thee (zoals Oolong Thee) tientallen jaren kunnen rijpen als ze worden verzorgd door ze af en toe te roosteren.

 

gunpowder thee drinken

 

Is Gun Powder thee gezond?

Bijna elke thee heeft vele gezondheidsvoordelen en zo ook Gun Powder thee. Deze groene thee is heel rijk polyfenol en aan antioxidanten. Dit beschermt je lichaam tegen vrije radicalen en ouderdomsverschijnselen. Vanuit het Voedingscentrum wordt er voor volwassenen geadviseerd om 3 koppen zwarte of groene thee per dag te drinken vanwege de positieve gezondheidseffecten. Wel is het belangrijk om thee altijd af te wisselen met andere dranken zoals water, koffie en zuivel om grote hoeveelheden plantenstoffen die je binnenkrijgt te beperken.

 

Bereidingswijze kop Gun Powder thee

Wil je een goede kop groene Gun Powder theezetten? Dan kun je het beste kiezen voor losse Gun Powder Thee. Zo is de smaak het meest authentiek. Gebruik 2 gram met 200 ml water (ongeveer 85 °C en laat het 3 minuten trekken. Heb je liever theezakjes met Gun Powder thee? Dit bestaat ook. Bekijk hier het Gun Powder assortiment in onze webshop.