Theeglazen - glas voor thee

Theeglazen

Theeglazen maken de thee. Je hebt je favoriete thee gekozen en lekker laten trekken. Stap 1 voltooid dus... Je genietmomentje begint op het moment dat je gaat zitten, je theeglas vastpakt en het aroma en de warmte je bereiken. De kwaliteit en het comfort van het theeglas zijn dan belangrijk. Dat maakt echt het verschil. En het oog wil ook wat!

Kwaliteit van het theeglas

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar bij de keuze van een theeglas/theekopje is het oor belangrijk. Het fijnste is een oor dat je goed stabiel kunt vasthouden, zodat het kopje niet gaat draaien of kantelen op het moment dat je het vastpakt en bijvoorbeeld op de bank ploft.
 

Comfort

Tegenwoordig zijn er steeds meer glazen en kopjes op de markt die de warmte goed vasthouden. Daardoor kun je nog langer genieten van de thee. Het is tenslotte zonde als het kpud wordt. Dit wordt mogelijk door dubbelwandige theeglazen of glazen van speciale materialen, zoals borosilicaatglas. Een bijkomend voordeel is dan vaak dat het glas aan de buitenzijde niet heet wordt, maar wel warmte afgeeft. Dat verhoogt het comfort enorm, want je kunt zo je handen lekker warmen aan het theeglas zonder je handpalmen te verbranden. Puur genieten...

Kop en schotel

Een schotel heeft meerdere voordelen. Het is voornamelijk een ‘verzamelplaats’ van benodigdheden zoals het theelepeltje, melk, suiker en het theezakje na gebruik. Dat voorkomt knoeien en vlekken op tafel. Bovendien zorgt het schoteltje voor extra bescherming van de tafel tegen bijvoorbeeld hitte en kringen. Daarom is het raadzaam om het theekopje of theeglas altijd met (bijpassende) schotel te serveren. Wel zo handig.
 

Stijl van theeglazen

Het oog wil ook wat. Naast bovenstaande voorwaarden moet een theeglas of theekopje (en schotel) ook mooi zijn. Het servies staat tenslotte lang op tafel en presenteer je aan de visite. Daarom is dit voor velen een belangrijke factor waarop de keuze wordt gebaseerd. Je kunt zelfs nog een stap verder gaan door servies te kiezen dat matcht met bijvoorbeeld de theepot en/of theemuts of zelfs de woninginrichting.

De Theespecialist heeft een kwalitatief hoogwaardige selectie theeservies, waaronder theeglazen. Wil je tips hebben of wil je specifieke informatie over de artikelen in de webshop? Neem dan contact met ons op of stel je vraag per email. Ons volledig assortiment bekijken? Ga direct naar theeglazen en theekopjes.