Theepotten servies

Theepot kopen

Theepot kopen? Goede theepotten bevorderen de kwaliteit van de thee. Thee blijft daardoor langer warm en op smaak. Daarnaast is het belangrijk dat een theepot mooi is, want hij staat vaak op tafel. Het hoort thuis in elk huishouden. Toch is een theepot kopen niet zo eenvoudig. Er zijn namelijk nog wat verschillen in stijl, kwaliteit en functionaliteiten (eisen).

Het is raadzaam om eerst te bepalen aan welke eisen de pot dient te voldoen. Welke thee wil je bijvoorbeeld zetten? De Theespecialist heeft diverse glazen theepotten, geschikt voor het zetten van losse theetheebloemen of theezakjes.

Ten tweede is van belang te bepalen aan welke eisen de pot dient te voldoen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een dubbelwandige pot blijft de thee langer warm. Het voordeel van een glazen pot is dat je goed kunt zien hoe sterk de thee is. Bovendien kan het glaswerk gewoon mee in de vaatwasmachine.

Natuurlijk is het belangrijk dat een theepot praktisch is in gebruik, maar het oog wil ook wat. Daarom is de stijl ook belangrijk. Je wilt tenslotte iets moois op tafel zetten. En wellicht wil je de theepot (met bijhorend servies) een mooie plek in huis geven, bijvoorbeeld op een dienblad, in een glazen kast of op het aanrecht. 

Wil je hulp en advies bij het kopen van een nieuwe theepot? We helpen graag bij de keuze. Neem contact op voor meer informatie. 

Theepot schoonmaken (tips)

De theepot zal regelmatig aanslag krijgen in de binnenkant van de pot. Omdat thee vaak wat langer in de pot blijft, krijgt de aanslag kans om zich te hechten aan de theepot. Hieronder enkele tips om aanslag te voorkomen en te verwijderen.

Tip 1: probeer aanslag zo veel mogelijk te voorkomen door de thee niet langer dan nodig in de pot te laten. Spoel de theepot na gebruik goed na met water en ga eventueel even met de afwasborstel door de pot.
Tip 2: de meeste potten kunnen gewoon in de vaatwasser of mee met de handafwas.  
Tip 3: aanslag die al langer in de pot zit, gaat er niet meer vanaf door na te spoelen. Vul dan de pot met kokend water en voeg een vaatwastablet toe. Doe de deksel op de pot en laat deze een uurtje staan. Vervolgens naspoelen met water en de theepot is weer schoon. In plaats van een vaatwastablet kan ook citroensap of zout worden gebruikt. Laat in dat geval de pot een nacht weken.   


Leestips:
Lees meer over thee zetten
Lees meer over witte thee