Verbrand door de zon en nu? Zwarte thee is de oplossing!

Verbrand door de zon en nu? Zwarte thee is de oplossing!

thee verbrand door de zon

Verbrand door de zon? En nu? Wat te doen? De zon kan verraderlijk zijn, zeker in het voorjaar en najaar. Dan ga je er minder snel vanuit dat je kunt verbranden. Maar zeker ook tijdens de hete dagen in de zomer kan het gebeuren: een rode huid, je bent verbrand. Heeft je huid voor het eerst de zon gezien na een lange periode van kou en lange mouwen? Of ben je een echte zonaanbidder en ben je op vakantie iets te enthousiast van start gegaan? Met als pijnlijk resultaat verbrande huid. Na het pijn lijden volgt het vervellen en dat vinden veel mensen niet mooi.

Het eerste waar je aan denkt is: weg met die velletjes! Niet doen, want de kans is aanzienlijk dat je hier littekens aan overhoudt die je nog heel lang blijft zien. Zwarte thee is de remedie! Hoe? Lees snel verder en krijg tips hoe je je huid kunt verzorgen en de pijn kan verminderen.

Wees voorbereid

Een verbranding door de zon overkomt ieder jaar heel veel Nederlanders. Vaak worden we overvallen door een zonnige dag of smeren we onvoldoende of met een te lage factor in. Buiten het feit dat het erg pijnlijk is als je verbrandt is het ook zeer ongezond. Zo loop je het risico op huidkanker en huidinfecties. Voorkomen is daarom zeker beter dan genezen. Zorg daarom altijd voor een tube zonnebrandcrème binnen handbereik vanaf het begin van de lente. Gaat het toch mis en ben je verbrand? Dan zal je huid het herstelproces in werking zetten.

Na enkele dagen ga je vervellen. De oude verbrande huid maakt plaats voor een nieuwe. Dat is een natuurlijk proces dat het lichaam automatisch in gang zet als dit nodig is. Vervellen is het resultaat. Zoals gezegd, trek ze niet los. Zo voorkom je lelijke littekens. Laat het lichaam het herstelproces uitvoeren.

 

 

Melk en zwarte thee: het recept om de pijn van een verbrande huid te verzachten 

Ondanks dat geduld, rust en het vermijden van zon het belangrijkste is, ben je niet helemaal machtelos. Je kunt namelijk wel een handje helpen en ook nog eens op een zeer natuurlijke wijze. Het ‘recept’: melk en zwarte thee.

Doe om te beginnen wat melk in een bakje. Doop een washandje in het bakje en dep heel voorzichtig de verbrande huid. Melk bevat vitamine A en D en dat zorgt voor een sneller herstel. Voelt de huid pijnlijk aan? Verzamel dan wat theezakjes zwarte thee en dep met de natte zakjes op de pijnlijke plekken. Zwarte thee geeft namelijk antioxidanten af die pijnstillend werken en zorgen dat de huid minder branderig aanvoelt.

Een extra goede reden om zwarte thee te drinken dus. Van de nood een deugd maken? Kies er dan voor om zwarte thee te gebruiken om zelf ijsthee te maken. Een lekker verfrissende zwarte thee van je favoriete merk en zo heb je direct theezakjes zwarte thee om je rug te verzorgen.