Thés de la Pagode - thee plantage 

Thés de la Pagode: agrarisch expert start theemerk

Thee uit Frankrijk! Niet het eerste land waar je aan denkt bij een theemerk. Toch is dit theemerk van hoog niveau. De oprichter van de biologische thee van Thés de la Pagode is een specialist pur sang. Met een titel in landbouwkunde ging de Fransman naar China, waar hij door de locals werd uitgenodigd voor een kopje thee. Al snel was hij verkocht door de heerlijke en gevarieerde smaken van deze eeuwenoude drank. Met deze nieuwe passie keerde hij terug naar Frankrijk en stelde hij als doel zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de organische, genezende warme drank. Dat was 20 jaar geleden.

Thés de la Pagode: healthy enjoyment

Vandaag de dag is Thés de la Pagode een thee merk van internationale faam en staat het bekend om haar hoge kwaliteit en heerlijke smaken. Ondersteund door lokale experts in China worden de beste theesoorten geselecteerd, waarbij ook de gezonde voordelen essentieel zijn in het selectieproces. Er wordt uitsluitend gewerkt met gekwalificeerde, ervaren telers. Alle theeproducten van Thés de la Pagode hebben het certificaat ‘100% biologisch’ onder het motto Healthy Enjoyment.

 

Thee de la Pagode - theemerk

Merk met een missie

Dit theemerk zet zich al jaren in voor de planeet en duurzame ontwikkeling door biologische en fairtradeproducten aan te bieden. Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van het bestaansrecht. Om nog verder te gaan, heeft men in 2020 besloten om de sociale, maatschappelijke en ecologische engagementen in de statuten te verankeren door een bedrijf te worden met een missie in overeenstemming met de PACTE-wet van 2019.

Daarom is opgenomen:

De bestaansreden: theedrinkers voorzien van kwaliteitsthee en kruidenthee die milieuvriendelijk zijn en gunstig zijn voor de gezondheid en het welzijn.
Een missie: onze sociale en ecologische doelstellingen nastreven door het aandeel van eerlijke handel, duurzame ontwikkeling en biologische producten te vergroten.

De implementatie van deze sociale en milieudoelstellingen is onderworpen aan een jaarlijkse controle door een onafhankelijke derde partij in overeenstemming met de wet.

Succesfactoren thee

De theeplantages in China zijn speciaal geselecteerd en hebben het Thés de la Pagode-keurmerk verdiend. De plantages bevinden zich op 1200 tot 1800 meter boven zeeniveau en op bergachtige locaties waar theeplanten het best gedijen. Op deze hoogte komt regelmatig mist voor, wat een zeer positieve invloed heeft. De mistflarden fungeren namelijk als een filter van de zonnestralen. Hierdoor ontwikkelen de theebladeren zich langzaam en blijven speciale antioxidanten behouden, wat een positieve invloed heeft op de kwaliteit en de smaak van de thee.

Het biologische productieproces is streng. De planten zijn vatbaarder voor insecten, omdat geen pesticide wordt gebruikt. Dit authentieke proces levert bovendien een beperktere oogst op tot wel een derde deel van niet-biologische processen. Het komt wel de kwaliteit, de natuur en de gezondheid zeer ten goede.

De combinatie van biologische teelt en de technisch-agrarische kennis van de oprichter geven Thés de la Pagode een ongekend hoog niveau mee. Dat proef je direct.