Is detox thee gezond?

Is detox thee gezond?

Detox thee

Detox thee, wat is dat? Er zijn verschillende soorten theeën op de markt, maar ze zijn niet allemaal even goed voor je lichaam. Detoxthee zou reiniging van het lichaam ondersteunen en je helpen met afvallen, maar het is geen wondermiddel dat deze resultaten geeft zonder er zelf iets voor te hoeven doen. Het beste resultaat bereik je met een gezonde leefstijl. Eet en drink gezond en beweeg voldoende. Wat doet detoxthee dan wel? Het geef je een extra resultaat.

Wat is detoxen?

Detoxen komt af van het Engelse woord ‘detoxification’ wat staat voor ontgiften.
De meest bekende vormen van detox zijn detox theeën en detox sap-kuren. Hierbij neem je een gedurende periode alleen maar sapjes in tegenstelling tot detoxthee. Naast het drinken van detoxthee wordt vaak wel gewoon gegeten. Detoxen heeft als doel het ontgiften van het lichaam door alle gifstoffen te verwijderen.

Ingrediënten detoxthee

Niet elke detoxthee is aan te raden om dagelijks te nuttigen. Dit hangt puur af van welke ingrediënten er gebruikt worden in de detoxthee. Als je het gebruikt als onderdeel van je gezonde levensstijl, kan het zeker een goede toevoeging brengen om je resultaten verder te optimaliseren.

In veel detox theeën zit de plant Senna verwerkt. Dit middel kan een laxerend effect hebben en nog meer nare bijwerkingen zoals diarree, buikkrampen, misselijkheid en een opgeblazen gevoel. Daarnaast kan Senna een tekort hebben aan potassium waardoor je last zou kunnen krijgen van hartritmestoornissen. Dit klinkt niet mis en daarom raden we je aan om theeën met Senna erin te vermijden.

 

Detox thee gezond

 

Detoxthee als goede aanvulling op je gezonde leefstijl

Bij De Theespecialist hebben we twee detox theesoorten in het assortiment met fijne biologische kruidenmixen. Zo bieden wij Yinpur groene detoxthee aan dat zeer effectieve eigenschappen heeft. Zo werkt het als detox en kan het spijsvertering bevorderend werken. De combinatie van steranijs, kurkuma, zwarte thee, honingbes en groene anijs zorgen voor een heerlijke zoete en dorstlessende smaak. Zo is het lekker en ook nog eens gezond!

Alle detox thee kun je vinden in onze webshop.