Afvallen met thee

Afvallen met thee

Afvallen met thee

Afvallen met thee

Afvallen met thee is geen broodje-aap-verhaal. Het werkt ondersteunend om gewicht te verliezen, maar is niet het ultieme wondermiddel. Dat is belangrijk om te weten, voordat je begint en om teleurstelling te voorkomen. Een nieuw jaar is voor veel mensen het ideale moment om gezonder te leven of overtollige kilo’s kwijt te raken. Toch is elke dag in het jaar een goed moment om te starten, want beginnen met thee drinken kan altijd! Om goed te starten hebben we een aantal waardevolle tips op een rijtje gezet. 

Kies de juiste thee

Groene thee, witte thee, zwarte thee of Oolong? Alle theesoorten komen van dezelfde plant. Het verschil zit de locatie, de oogsttijd (jong of oud), de wijze van telen en de verwerking. In het algemeen geldt dat hoe jonger de theeblaadjes zijn, hoe beter het is om mee af te vallen. De theeblaadjes bevatten dan namelijk meer tannines en antioxidanten. Zwarte thee is het minst geschikt. Oolong zit tussen zwarte en groene thee in. De beste thee voor afvallen is witte thee.

Dagelijks thee drinken

Thee dagelijks drinken is essentieel voor een waardevolle bijdrage aan het realiseren van gewichtsverlies. Je uithoudingsvermogen zal dan verbeteren, je metabolisme (stofwisseling) versnelt en lichaamsvetten worden sneller afgebroken.

Afvallen met thee als vervanger

Thee als vervanger

Waar je niet direct aan denkt is dat je (bewust of onbewust) thee drinkt in plaats van andere calorierijke dranken, zoals frisdrank, suikerhoudende dranken, koffie of zelfs alcohol. Dan worden extra snel stappen gemaakt.

Genieten en afvallen met thee

Afvallen is een stuk gemakkelijk als het geen moeite kost. Door kwalitatief goede thee te drinken kun je heerlijk genieten van een warme, smaakvolle kop thee en gelijk afvallen. Zoals eerder aangegeven is witte thee de beste keuze. Witte thee wordt gemaakt van de eerste knopjes van de theeplant. De knoppen worden binnen 48 uur geplukt en dat geeft de witte thee een bloemachtige smaak. Genieten en afvallen tegelijk dus.

Theepillen of thee drinken

Steeds vaker worden theepillen aangeboden als afslankkuur. Dit raden wij ten zeerste af om meerdere redenen. Ten eerste is vaak de kwaliteit van de gebruikte thee minder. Ook is het de vraag welke goede stoffen verloren zijn gegaan tijdens het productieproces en wat er is toegevoegd aan de pillen of capsules. Tot slot worden de beste resultaten gehaald door het drinken van thee op te nemen in je drinkpatroon. Hierdoor pas je een deel van je levensstijl aan en daarmee wordt een flinke stap gezet in de goede richting. 

Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mensen die 10 jaar thee (groene of witte thee) drinken 20% minder lichaamsvet hebben dan mensen die dit niet doen. Drinken is veel eenvoudiger om hiervan een automatisme te maken dan van het slikken van pillen. Bovendien zijn de pillen een extra uitgave, terwijl drank een standaarduitgave is.

Thee drinken en sporten

Afvallen met thee gaat beter en sneller als je erbij sport. Enerzijds logisch, maar de combinatie van thee en sport is goud waard. Het structureel drinken van thee (onderzoek is gedaan met groene thee) geeft 24% meer uithoudingsvermogen en vetten worden gemakkelijker afgebroken. Dit zal dus extra motiveren om te gaan sporten, want je presteert beter en je boekt ook nog eens sneller resultaat. Ook bevat thee vitamines, belangrijke mineralen en spoorelementen.  De perfecte combinatie dus. 

Thee aanraders om mee af te vallen

Ben je op zoek naar thee om af te slanken? Dan adviseren wij Teaposy BloementheePu-Ehr thee of één van de andere witte thee artikelen in onze webshop.