JOAN Tea By Me

JOAN - Tea By Me

JOAN Tea By Me is een zeer bijzonder theemerk uit een zeer verrassende hoek. Je zou namelijk verwachten dat thee alleen geproduceerd wordt in de gevestigde landen in Azië zoals China, Japan of India. Of misschien uit een Afrikaans land. Of dichterbij huis zoals Frankrijk. Tea By Me is anders, het komt uit het Brabantse plaatsje Zundert.

Over JOAN

JOAN is een Nederlandse producent van thee met een eigen plantage in Zundert en heeft de ambitie om ‘de betere kop thee’ aan te bieden. Buiten het feit dat de thee lokaal is geteeld is het product schoon, duurzaam, vers en erg lekker. De afkorting JOAN is een combinatie van Johan en Anne, de kwekers van dit theeproduct van eigen bodem. Het mag dus met recht een streekproduct heten.

De theeplant van Tea By Me

De theeplant die wordt gebruikt om Tea By Me te maken heet Camellia Sinesis. Als eerste Europese kweker is het hen gelukt om deze thee winterhard te kweken. De theeplant levert zowel zwarte thee, groene thee, witte thee als oolong.

Tips van de theesommelier

Anne Adams is de theesommelier van het Zundertse theemerk. In de afgelopen periode heeft haar team hard gewerkt om het merk te lanceren. Medio 2018 is Tea By Me een feit. Met succes, zo blijkt. Inmiddels kunnen alle smaken worden gemaakt. Daarbij worden uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt zoals kruiden en bloemen. Geen onnatuurlijke geur- en smaakstoffen dus. Ook heeft Anne nog een tip om thee zo goed mogelijk te proeven: slurpen, want zo proef je het gehele smakenpalet.

Thee kopen

De Theespecialist is een officieel verkoopkanaal van Tea By Me. We hebben dit theemerk uitgebreid getest en zien deze hoogwaardige Nederlandse thee als een mooie aanvulling op het bestaande assortiment met kwaliteitstheeën. Alle thee artikelen van JOAN – Tea By Me zijn te vinden in onze webshop.