Zelf Chai Latte Maken

Zelf Chai Latte Maken

chai latte zelf maken

Wat is Chai Thee?

Eigenlijk is het antwoord op deze vraag heel makkelijk: Chai betekent in veel talen ‘thee’. Zwarte thee kwam vroeger alleen uit China. De Britten hebben eind 1800 voor een grote verandering gezorgd. Zo hebben zij theeboeren uit China geregeld samen met wat theeplantjes. Ze gebruikte de kennis van de theeboeren om zo overheerlijke zwarte thee te maken.

De Britten besloten later de thee ook aan te bieden in India. Hier gebeurde iets bijzonders wat zorgde dat Chai veranderde. India is heel divers als het gaat om het gebruik van specerijen. Om de bittere smaak van de pure zwarte thee te maskeren gingen Indiërs melk, kruiden en zoetigheid toevoegen aan de thee. Zo is uiteindelijk Chai thee ontstaan.

Chai Latte recept 

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Neem een groot glas of theekop en giet het tot de helft vol met gekookt water en hang het Golden Chai theezakje in het water.
  2. Verwarm de melk (je kunt dit doen met een melkopschuimer, via een steelpannetje op het vuur of in de magnetron). Het lekkerste is om de melk een beetje op te kloppen.
  3. Giet de melk bij de thee en top eventueel de schuimlaag af met wat cacao of een snufje kaneel. Klaar is de overheerlijke Chai Latte! Ready to drink.


Je kunt bovenstaand recept ook wat ‘op pimpen’ door te kiezen voor een andere smaak Chai thee bijvoorbeeld met de Shoti Maa Sundial Flow in de smaak Choco Chai en Shoti Maa Sundial Unwind in de smaak Vanilla Chai.