sencha thee kopen

Sencha Thee

Sencha is een groene thee die afkomstig is uit het land van de rijzende zon Japan en in de afgelopen periode enorm aan populariteit heeft gewonnen. Het verschil met ‘gewone’ groene thee is dat Sencha theebladeren niet worden gerold, maar worden geplet en gestoomd.

De letterlijke vertaling is ‘gewelde thee’, wat het best omschreven kan worden als ‘gedroogde thee’. Dit is de manier waarop de thee wordt gemaakt. Dit is namelijk niet altijd hetzelfde. Matcha thee wordt bijvoorbeeld gemalen en daardoor is het blad zelf terug te vinden in de thee. Dat is bij Sencha niet het geval, omdat alleen het extract wordt gebruikt en wordt vermengd met heet water.

Sencha is een typisch voorbeeld van een andere bereidingswijze. Veel theesoorten komen uit China en daar wordt meestal voor de zogeheten bakmethode gekozen. Theebladeren worden dan letterlijk in de pan gebakken. Dit wordt ook wel omschreven als gebrande thee.

Kenmerken van Sencha thee

Sencha is een theesoort die qua smaak en herkomst veel naamsbekendheid heeft gekregen. Deze thee staat bekend om een frisse, zachte smaak. Ga je deze thee zetten? Lees dan eerst goed het zetadvies. In algemene zin kan gesteld worden dat deze thee een trektijd heeft van 2 tot 5 minuten op een temperatuur van 80 graden Celsius.

Het water moet dus niet koken. Na de bereiding van de thee is het belangrijk om op de juiste temperatuur te serveren. Dit moet liggen tussen de 60 en 70 graden. Dat is behoorlijk lager dan wat veel theedrinkers gewend zijn. zeker beginnende/onervaren theedrinkers kiezen ervoor om het water altijd aan de kook te brengen. Dit is, zeker bij Sencha, niet wenselijk. Dit komt de authentieke smaak namelijk niet te goede.

Sencha thee wordt steeds vaker gedronken. Dat is logisch, want het verhaal erachter is goed en de smaak erg goed. Zo bevat deze theesoort allerlei stoffen die goed voor je zijn, zoals Vitamine A, EGCG, Vitamine C/D/E, Polyphenol E, tannine, polyfenolen en flavonoïden.


&nbsp