High tea zelf organiseren

High tea organiseren

High tea zelf organiseren? Dat is helemaal trendy! Thee drinken is tenslotte genieten. Een heel leuke manier om samen met familie of vriend(inn)en thee te drinken is door dit zelf te organiseren. Hoe organiseer je dit? 

Betekenis high tea (en de herkomst)

High tea is van oudsher een Engels begrip. In Engeland is het de maaltijd die om zes uur in de avond wordt genoten. Arbeiders die terugkwamen van een lange dag werken, wilden een stevige warme maaltijd. Men kreeg dan meestal gerechten zoals witte bonen in tomatensaus op brood, worstjes, kaas en eieren.

In Nederland (en Duitsland) wordt de term gebruikt voor een luxueus middagritueel. Ondanks dat de term dus eigenlijk onjuist wordt gebruikt, weet iedereen wat er mee bedoelt wordt. Zelfs horecagelegenheden en theehuizen gebruiken de term.   

Hoe organiseer ik een high tea?

Samen genieten van een goede selectie thee, gecombineerd met lekkere zoete of hartige hapjes. High tea organiseren? Met dit stappenplan maak je er een echt feestje van!

Stap 1: uitnodiging versturen

Deze activiteit zul je moeten plannen. Begin daarom met het versturen van een uitnodiging. Een high tea wordt vaak gegeven op een vrije middag, bijvoorbeeld op een zondag. Je kunt de high tea helemaal zelf verzorgen of de gasten vragen om zelf thee en hapjes mee te nemen. Het heeft allebei zijn charme.

Stap 2: hapjes kiezen

Er horen lekkere hapjes bij. Vaak wordt dit in drie ‘gangen’ geserveerd of gepresenteerd op een buffettafel. De eerste gang bestaat vaak uit hartige hapjes, zoals sandwiches en tapas. De tweede gang is wat zoeter van aard. Voorbeelden van hapjes in de tweede gang zijn scones met jam, croissantjes of beschuitjes met aardbeien. Tijdens de laatste gang komen de echte zoetigheden op tafel. Denk hierbij aan muffins, brownies, bonbons en koekjes.

Stap 3: thee kiezen

Voor een high tea kun je elke zwarte, groene of witte thee gebruiken. Houdt daarbij rekening met de manier waarop je de verschillende theesoorten moet zetten. Lees hier tips over thee zetten. Het is dan leuk om een gevarieerd aanbod te presenteren om er zo een ware proeverij van te maken. Dit geeft ook de mogelijkheid om meerdere smaken te proberen en zo kennis te maken met nieuwe theemerken en theesoorten. Hulp nodig bij het kiezen van thee? De Theespecialist helpt je graag. Of kies voor een goed gevulde theekist.

Stap 4: huis decoreren

Bij een luxueuze high tea hoort bijpassende aankleding van de ruimte. Dat kun je natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. De hapjes en thee kun je presenteren op een leuk aangeklede buffettafel. Hierop zet je voldoende theekopjes of glaasjes en theepotten met alleen heet water. De gasten kunnen dan zelf bij elke gang kiezen voor een andere thee. De plaats waar de high tea plaatsvindt, zoals de woonkamer of de tuin, kun je decoreren met bloemen in kleurrijke vazen. De tafel kun je versieren met bijvoorbeeld gekleurde kaarsjes, bloemblaadjes en een tafelloper. Zo maak je er een sfeervol en stijlvol middagje van.

Wil je tips of weten welke thee je het beste kunt gebruiken voor jouw high tea? Neem dan even contact met ons op.