Oxidatieve stress verminderen: 3 handige tips

Oxidatieve stress verminderen: 3 handige tips

oxidatieve stress verminderen

 

Oxidatieve stress is een stofwisselingstoestand. Hierbij wordt er een grotere hoeveelheid fysiologische reactieve zuurstofverbindingen in de cel gevormd. Je hebt dan te veel vrije radicalen in je lichaam of te weinig antioxidanten. Je kunt je level van antioxidanten op verschillende manieren aanvullen, zodat je meer beschermd bent tegen agressieve stoffen. Daardoor kun je het zelf onder controle krijgen. 

Aangezien onze stofwisseling veel effect heeft op ons energieniveau en de gezondheid, delen wij vandaag drie handige tips om Oxidatieve Stress te verminderen.

Het gevaar van oxidatieve stress

Voordat we de tips met je delen, wil ik eerst inhaken op de mogelijke gevolgen van oxidatieve Stress. Het wordt namelijk regelmatig aangehaald als een nieuwe verouderingsfactor. Zo kan het een biochemische balansverstoring veroorzaken met als gevoel een tekort aan seleen. Selenium staat weer in verband met een goede werking van de schildklier en zit in de lever om rode bloedlichaampjes en cellen te beschermen tegen beschadiging.

Tip 1: Eet genoeg groenten en fruit

Door een complex van lage doses antioxidanten in te nemen, kun je jouw lichaam boosten.
Zo bevinden zich in broccoli, boerenkool, tomaten, bietjes, zwarte bessen, aardbeien en frambozen veel antioxidanten.

Tip 2: Maak gebruik van kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen zijn ideaal als het gaat om antioxidanten. Je kunt ze gemakkelijk gebruiken in de keuken, zowel vers als gedroogd. In o.a. kerrie, chilipoeder, basilicum, knoflook, komijnzaad, gemalen kurkuma, oregano, tijm en munt vind je antioxidanten terug.

 

Tip 3: Drink thee die rijk is aan antioxidanten

Wij van De Theespecialist verkopen thee die van zichzelf vaak al rijk is aan antioxidanten. Het is namelijk een natuurlijk basisbestandsdeel van de meeste theesoorten. Zo ook de biologische Qi Cha® witte Thee uit onze webshop. Het is een gezondheidsdrank met stimulerende effecten op de immuniteit. Zo bevat deze thee een mix van vlierbloesem, tulsi en Echinacea. Deze combinatie maakt het mogelijk om wisselingen in het weer en de seizoenen te weerstaan.

 

witte thee
De thee is rijk aan epigallocatechinen wat helpt bij het bestrijden van vrije radicalen (de veroorzaker van oxidatieve stress).

Wil je ook genieten van een lekkere kop thee die tegelijkertijd oxidatieve stress aanpakt en rijk is aan antioxidanten? Bekijk hier de hele collectie witte thee. Of lees meer over witte thee.