Theepotten, theekopjes en theeglazen

Theepotten, theekopjes en theeglazen

Heerlijk genieten van een kopje of glaasje thee? Dat doe je met het beste theeservies. Je gebruikt het vaak en door gebruik te maken van de juiste 'tools' geniet je optimaal van je favoriete thee. 

De theepot, theekopje en theeglas 

Theeservies geeft sfeer, stijl en smaak aan je kopje thee. De Theespecialist heeft een breed assortiment van theepotten, theekopjes en schotels, theeglazen en theemokken. Alles om er voor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van je thee. Het assortiment bestaat alleen uit glaswerk en dat is niet zomaar. We vinden namelijk dat je voor de optimale thee sensatie gebruik moet maken van zo veel mogelijk zintuigen. Glaswerk speelt daarbij een belangrijke rol. 

Thee serveren

Naast het proeven en ruiken is ook de uitstraling belangrijk. "Het oog wil ook wat", wordt wel eens gezegd en daar zit zeker een kern van waarheid in. Tenslotte, een product kan nog zo lekker zijn, als de presentatie niet mooi is dan heeft dat direct invloed op de smaak. Zo is er ooit eens onderzoek gedaan met producten met vreemde kleuren, zoals blauwe chocola. Ondanks dat de smaak precies gelijk was aan reguliere chocola, werd de blauwe variant veel minder beoordeeld.

Door gebruik te maken van glaswerk kun je bijvoorbeeld zien hoe een theebloem zich uitzet in de theepot en mooi ronddobbert in het theewater. Daarnaast zie je met een glazen theekopje of theemok de kleur van de thee. Elke theesoort heeft een andere kleur, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld koffie.