Losse thee bestellen

Losse thee kopen bij De Theespecialist

Losse thee kopen? In het thee assortiment in onze webwinkel vind je naast theezakjes en theebloemen ook losse thee. Alle losse thee is verpakt in een handig afsluitbaar theeblik. We hebben de theesoorten zwarte thee, groene thee en witte thee en de smaken rooibos, munt, jasmijn, sinaasappel en rode vruchten. Alle losse thee is van het merk Smart Tea. Smart Tea staat voor een jong thee merk welke een exclusieve samenwerking heeft met één van de grootste theeproducenten van de wereld. Ze staan voor goede kwaliteitenthee in leuke verpakkingen.

Losse thee wordt steeds populairder. De prijs is gelijk, maar de smaak en de kwaliteit zijn beter. Voor losse thee worden namelijk de grotere theebladeren gebruikt. Steeds meer mensen gaan thee drinken en de vraag naar een kwalitatief hoogstaand product stijgt. Het is te vergelijken met de koffieboon. Het product is puur en een ware delicatesse. Bovendien is losse thee ook te gebruiken om mee te koken.

Thee zetten met losse thee

Thee zetten met losse thee is heel gemakkelijk. Er zijn speciale theefilters verkrijgbaar. Een andere optie is het gebruik van een thee ei. De thee moet enkele minuten trekken voordat deze gedronken kan worden. De temperatuur van het water, de hoeveelheid te gebruiken thee en de trektijd kan per theesoort verschillen.

Bewaren en opbergen

Thee dient goed bewaard te worden om de kwaliteit en smaak te behouden. Ook komt het de houdbaarheid ten goede. Het best kan daarvoor een glazen, plastic of porseleinen pot gebruikt worden die goed afsluitbaar is. Daarbij is het belangrijk om de thee luchtdicht op een droge donkere plaats te bewaren. Houd kruiden uit de buurt van de thee.   

 

Losse thee kopen

 

Houdbaarheid

Thee waaraan geen toevoegingen zijn gedaan (zoals fruit, bloesems, kruiden, specerijen, etc.) hebben vaak een houdbaarheid van een jaar tot anderhalf jaar. Thee met genoemde toevoegingen zijn 6 tot 8 maanden houdbaar. Thee met citrus-toevoegingen zoals citroen, sinaasappel, grapefruit en limoen zijn maximaal 3 à 4 maanden te gebruiken. Na de vermelde termijn zal de thee aroma en geur verliezen.

Losse thee kopen?

Losse thee bestellen is erg eenvoudig bij de Theespecialist. Kies je favoriete merk of smaak in het overzicht en je vindt snel de thee die bij je past. Kun je niet kiezen, heb je hulp nodig bij het kiezen of wil je tips hebben? De Theespecialist doet zijn naam eer aan. Als gediplomeerd thee sommelier krijg je advies van een echte fijnproever. Neem contact met ons op en we helpen je graag. 

&nbsp