Hoe werkt vocht afdrijvende thee?

Hoe werkt vocht afdrijvende thee?

vocht afdrijvende thee

Er zijn verschillende combinaties van thee die kunnen helpen om overtollig vocht uit het lichaam te halen. Hierbij bedoelen wij hoofdzakelijk water en zout. Deze thee combinaties werken meestal hetzelfde, zo helpen ze de nieren extra te stimuleren om meer zout en vocht uit het lichaam te drijven. Het klinkt misschien gek: Thee drinken om vocht uit het lichaam te drijven, aangezien je door thee ook vocht opneemt, maar toch zijn er bepaalde kruiden en specerijen die hierbij helpen. Wil je meer weten? Hieronder leggen we je er alles over uit.

 

Wanneer gebruik je vocht afdrijvende thee?

Als je lichaam te veel vocht vasthoudt, kun je thee inzetten. Echter is het wel altijd slim om je door een dokter te laten adviseren of je baat hebt bij een vocht afdrijvende thee. In de meeste gevallen houden oudere volwassenen meer vocht vast, maar het kan ook worden ingezet bij het behandelen bij een aantal kwaaltjes.

Het lichaam kan verschillende redenen hebben waarom het vocht vasthoudt, hieronder benoemen we een aantal oorzaken:

 • Onevenwichtig dieet
 • Veel zitten
 • Weinig beweging
 • Uitdroging
 • Een slechte doorbloeding
 • Slechte werking nieren
 • Diabetes
 • Hoge bloeddruk

 

Bij veel van deze oorzaken kan thee om vochtafdrijving te stimuleren een aanrader zijn. Zo kan het goed helpen bij een opgeblazen gevoel en bijdragen om het lichaam te ontgiften.

 

Welke theesoorten helpen met vocht afdrijven?

 1. Groene thee staat in het algemeen bekend door zijn gezondheidsvoordelen. Ook om het stimuleren van vocht afdrijven kun je kiezen voor groene thee. De theebladeren bevatten veel antioxidanten en cafeïne. De hoeveelheid cafeïne is een stuk minder dan in koffie en wordt bij groene thee geleidelijk opgenomen. Hierdoor kun je met gemak genieten van groene thee als vochtafdrijver.
 2. Brandnetel thee is een kruidenthee met een hele sterke eigenschap om zowel overtollig water en zout uit ons lichaam te krijgen. Er zijn veel theesoorten waar brandnetel is verwerkt in combinatie met anderen kruiden- en specerijen. Hierdoor heb je vaak meerdere voordelen van thee in één keer te pakken. Ons assortiment aan thee waaraan brandnetel is toegevoegd vind je hier.
 3. Paardenbloem thee is wereldwijd heel bekend door zijn vocht afdrijvende werkingen. Zo werd het ook vele jaren gebruikt in de Chinese traditionele geneeskunde en destijds al in de middelleeuwen. Naast het feit dat paardenbloem vocht afdrijvend werkt, heeft het ook een stimulerend effect op het hongergevoel en positieve invloed op de darmflora.
  Let wel op: Paardenbloem kan een laxerend effect hebben. Daardoor is het aan te raden paardenbloem met mate te nuttigen als je een goede stoelgang hebt.

 

Welke thee is het beste om vocht mee af te drijven?

Welke thee het beste is hangt er vanaf welk doel je eraan hangt. Zo kun je groene thee altijd goed gebruiken als je goed voor je lichaam wilt zorgen. Groene thee heeft namelijk eigenschappen waardoor het goed is voor de stofwisseling, het vetverbrandingsproces en het kan bijdragen aan gewichtsverlies in een gezond leefpatroon. Hierbij kun je uiteraard ook denken aan Matcha thee. Dit is namelijk de meest gezonde thee ter wereld!

Sommige theesoorten bevatten kruiden die niet altijd goed samengaan met bepaald medicijngebruik, daarom willen we je adviseren om van tevoren altijd contact op te nemen met een arts als je bepaalde medicijnen inneemt. Elke thee heeft een eigen functie. Mocht je vragen hebben over een bepaalde soort thee? Dan kun je contact met ons opnemen.