Teekanne thee kopen

 

Teekanne: eeuwenoude traditie, kwaliteit gegarandeerd

Teekanne is hoogwaardig theemerk met een traditie die teruggaat tot het oprichtingsjaar 1882. Als onafhankelijk familiebedrijf koesteren zij de “roots” en ontwikkelen ze “vleugels” om het bedrijf succesvol en duurzaam naar de nieuwe generatie te leiden.

 

De beloften van Teekanne

 

  1. Streven naar het beste

Ze streven er elke dag naar om het beste te presteren en voortdurend te verbeteren. Daarbij staat de consument altijd centraal. Doelgericht, innovatief en proactief handelen is de basis van het succes.

 

  1. Persoonlijke verantwoordelijkheid

Onafhankelijk en zelfstandig denken en handelen kenmerken de mensen bij Teekanne. Hierdoor kunnen ze fundamenteel bijdragen aan het succes van de onderneming.

 

  1. Samenwerken in partnerschap

Teamspirit staat hoog in het vaandel. Zowel in de omgang met interne als externe partners kenmerken zij zich door een sterke klantgerichtheid. De omgang met elkaar kenmerkt zich door openheid, respect en betrouwbaarheid. Teekanne maakt thee sinds 1882 en richt zich op optimale kwaliteit. Het Teekanne-team streeft altijd naar de beste resultaten terwijl ze geconfronteerd worden met economische, ecologische en sociale uitdagingen.

 

  1. Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Bij de bedrijfsvoering houden ze rekening met duurzaamheid: economische, ecologische en sociale kwesties krijgen evenveel aandacht.

 

  1. Merk bewustzijn

Ze zijn zich bewust van het buitengewone belang van het merk Teekanne en de merkwaarde, identificeren zich ermee, leven de merkwaarden dagelijks na en dragen bij aan het versterken en ontwikkelen van hun betekenis.

 

Teekanne

 

Het ontstaan van Teekanne

In Duitsland was Teekanne GmbH & Co. KG de hofleverancier van thee aan soldaten in de Eerste Wereldoorlog met behulp van de zogenaamde “theebom”, de voorloper van het huidige theezakje. Dit was praktisch, maar het gaas beïnvloedde de smaak.

Eind jaren twintig experimenteerde Teekanne met een oplossing die in de VS was ontwikkeld: het theezakje met één kamer, gemaakt van speciaal aan elkaar gelijmd perkament. Deze producten waren beter door het gebruik van smaakloos papier, maar de nasmaak van de lijm verstoorde toch de delicate smaakpapillen van verwende theedrinkers.

Het dubbele kamerzakje

In 1949 brengt Teekanne de tas met dubbele kamer op de markt. Het is gevouwen van het fijnste filtreerpapier en niet gelijmd! De thee wordt in twee kamers bewaard. Door dit principe te gebruiken kan het water zich vanaf vier kanten optimaal om de thee heen spoelen, waardoor het aroma zich volledig kan ontwikkelen.

Zo begint een nieuw tijdperk van theedrinken, aangezien deze uitvinding van Teekanne een revolutie teweegbrengt in de consumptiegewoonten van mensen.

Het triomfantelijke succes van thee uit zakjes over de hele wereld begint en vestigt de ontwikkeling van het Teekanne-bedrijf tot een bedrijf met mondiale reputatie, wiens naam onlosmakelijk verbonden is met de uitvinding van het zakje met dubbele kamer.

Duitse kwaliteitsthee

Teekanne levert al ruim 100 jaar kwaliteitsthee en dat is precies de reden waarom dit merk stand heeft gehouden, waar velen de strijd staakten. Een sterk staaltje Duitse “grundlichkeit” dus. De Theespecialist heeft dit merk in haar armen gesloten. De hoogwaardige lijn van dit heerlijke theemerk kun je vinden in de webshop.