Adventskalender met theezakjes

Adventskalender met thee

De adventskalender is een populair cadeau dat we vooral kennen van de feestelijke decembermaand. Een leuk presentje voor Kerst. Dan krijgt deze kalender een prominente plaats in huis op de schouw of het dressoir. Het leuke hiervan is dat het voor jong en oud is.

Wat is een adventskalender (adventkalender)?

Een adventskalender, wat is dat ook alweer? Velen weten direct wat het is, anderen moeten even nadenken. Bij het zien van de kalender zal 'het kwartje' snel vallen. De juiste schrijfwijze is met een 's' na advent, die nog wel eens wordt vergeten. Adventskalender is dus de juiste schrijfwijze.

Advent is een woord dat in het christendom wordt gebruikt om de periode in aanloop naar de Kerst aan te duiden. Advent is afkomstig van het Latijnse woord 'adventus', dat letterlijk vetaald 'komst' betekent. Hiermee wordt verwezen naar de geboorte van Jezus Christus. De adventsperiode wordt door christenen gebruikt om zich voor te bereiden op Kerst. Deze periode mag maximaal vier zondagen duren.

De adventskalender is een papieren/kartonnen plaat met normaliter 24 deurtjes. Hiermee kan worden afgeteld naar de Kerst. Achter de deurtjes zijn presentjes te vinden. Tegenwoordig zijn er allerlei varianten op de markt, waarbij chocola en snoepgoed het meest gebruikt zijn. Deze zijn vooral populair bij kinderen.

Adventskalender voor de theeliefhebber

Een adventskalender wordt vaak ook als cadeau gegeven. Ben je zelf een echte theeliefhebber of wil je een origineel cadeautje geven aan een fervente theedrinker? Bestel dan nu de adventskalender van het heerlijke Franse theemerk Thés de la Pagode, boordevol biologische theezakjes.

Het is een prachtig cadeau om in de decembermaand in huis neer te zetten, want de rood-groene kleur past perfect bij de Kerstdagen. Bovendien is het de perfecte gelegenheid om elke dag een andere smaak thee te proeven en zo op unieke wijze kennis te maken met de heerlijke theeën van Thés de la Pagode. Dat is puur genieten in de koude wintermaand.

Voor werkgevers: perfect als Kerstpakket

Een keer iets anders dan een cadeaubon of het traditionele Kerstpakket weggeven aan de medewerkers? Deze adventskalender is ideaal, want de verpakking is helemaal in Kerststijl en ook verzenden is heel eenvoudig vanwege de vorm en het lage gewicht.

Cadeautip: combineer deze adventskalender bijvoorbeeld met een stijlvolle theepot, theekopjes en/of een theewarmer. Ook het toevoegen van een boek over thee kan erg leuk zijn. Interesse in een mooi verpakte Kerstpakketten? Informeer naar de mogelijkheden door even contact op te nemen.