Local Tea Nederland

LocalTea

LocalTea is een zeer bijzonder theemerk uit een zeer verrassende hoek. Je zou namelijk verwachten dat thee alleen geproduceerd wordt in de gevestigde landen in Azië zoals China, Japan of India. Of misschien uit een Afrikaans land. Of dichterbij huis zoals Frankrijk. LocalTea is anders, het komt uit het Brabantse plaatsje Zundert. Van Hollandse bodem dus!

Over de producent

LocalTea is een Nederlandse producent van thee met een eigen plantage in Zundert en heeft de ambitie om ‘de betere kop thee’ aan te bieden. Buiten het feit dat de thee lokaal is geteeld is het product schoon, duurzaam, vers en erg lekker. Het bedrijf startte onder de naam JOAN Tea By Me. JOAN is een combinatie van Johan en Anne, de kwekers van dit theeproduct van eigen bodem. Het mag dus met recht een streekproduct heten.

De theeplant van LocalTea

De theeplant die wordt gebruikt om LocalTea te maken heet Camellia Sinesis. Als eerste Europese kweker is het hen gelukt om deze thee winterhard te kweken. De theeplant levert zowel zwarte thee, groene thee, witte thee als oolong.

 

 

Tips van de theesommelier

Anne Adams is de theesommelier van het Zundertse theemerk. In de afgelopen periode heeft haar team hard gewerkt om het merk te lanceren. Medio 2018 is deze eerste Nederlandse thee een feit. Met succes, zo blijkt. Inmiddels kunnen alle smaken worden gemaakt. Daarbij worden uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt zoals kruiden en bloemen. Geen onnatuurlijke geur- en smaakstoffen dus. Ook heeft Anne nog een tip om thee zo goed mogelijk te proeven: slurpen, want zo proef je het gehele smakenpalet.

Thee kopen

De Theespecialist is een officieel verkoopkanaal van LocalTea. We hebben dit theemerk uitgebreid getest en zien deze hoogwaardige Nederlandse thee als een mooie aanvulling op het bestaande assortiment met kwaliteitstheeën. Alle thee artikelen van LocalTea zijn te vinden in onze webshop.