Theeplant: zelf thee kweken

Theeplant: zelf thee kweken

Theeplant: zelf thee kweken

Thee kweken, dat gebeurt toch alleen in landen met tropische klimaten? Nee hoor! Wist je dat er zelfs thee geproduceerd wordt in Nederland? Het theemerk JOAN – Tea By Me is een echt Nederlands (Brabants) streekproduct namelijk. Sterker nog, ze overtuigden zelfs de investeerders van het populaire TV-programma Dragons Den. Wist je dat je dit mooie streekproduct ook zelf kunt kweken. Hoe leuk is het om zelf thee te maken en dat vervolgens voor te schotelen aan je gasten? Met de theeplant Camellia Sinensis kan het.

 

Hoe verzorg je een theeplant?

Voor elke plant geldt een andere wijze van verzorgen. Zo ook voor de theeplant. Het voordeel van de Camellia Sinensis is dat de plant zowel binnen als buiten kan worden geplaatst. Ook als je in het appartementje woont is het kweken van thee dus mogelijk.

 

Thee kweken in je tuin of in huis

Kies je voor een theeplant in je tuin? Zorg er dan voor dat de plant op een lichte zonnige plek tot half in de schaduw wordt geplaatst. Houd daarbij rekening met de seizoenen. In de somer staat de zon namelijk een stuk hoger dan in de winter en dat kan invloed hebben op het groeiproces. Je zou zeggen dat een theeplant van nature veel water nodig heeft. Dat valt best mee en daardoor is het onderhoud niet heel intensief en dat maakt het zelf kweken van thee erg eenvoudig.

Kies je voor een theeplant in huis? Zorg dan voor een plaats die van nature erg licht is. Dan kom je al snel uit bij een positie aan het raam. Let daarbij wel op de temperatuur. Het is namelijk niet verstandig om de plant te dicht bij de verwarming (denk ook aan de vloerverwarming) of een kachel te zetten. Een directe warmtebron is niet goed voor het natuurlijke groeiproces van de theeplant.

Wil je meer weten over het kweekproces en de mogelijkheden? Of wil je direct deze mooie theeplant kopen of als cadeau bestellen? Bekijk dan de pagina over de Camellia Sinensis van Tea By Me in onze webshop.