Voordelen witte thee

Voordelen witte thee

Voordelen witte thee

We vertellen je graag meer over witte thee en hoe dit in verband staat met gezondheid. We krijgen namelijk veel vragen over deze theesoort. Hieronder geven wij uitleg over witte thee en benoemen we 6 voordelen waarom witte thee goed is voor je lichaam. Lees dus snel verder om alles te leren over deze theesoort.

 

Wat is witte thee?

Witte thee is een warme drank met een subtiele smaak dat heel geschikt is voor de beginnende theedrinker. De smaak is dan ook veel zachter dan groene of zwarte thee, waardoor je snel went aan de smaak. Witte thee wordt gemaakt van theeblaadjes van de theeplant die in een zeer pril stadium van het groeiproces worden geplukt. Voordat de eerste knoppen van de theeplant openen, worden de theebladeren al vroeg in het voorjaar geoogst.

 

Waar is witte thee goed voor?

Witte thee heeft veel voordelen, daardoor past het goed in een gezonde levensstijl. Net als alle anderen theesoorten, bevat het geen calorieën (tenzij er geen suiker, melk of andere toevoegingen worden ingedaan). Hieronder geven we een overzicht met 6 voordelen van witte thee.

 

 1. Het draagt bij aan je dagelijkse vochtinname.
  Door witte thee te drinken krijg je automatisch vocht binnen en daarom draagt het bij aan je vochtbalans.

 2. Witte thee is gezonder dan groene thee.
  Uit een wetenschappelijke studie is uitgewezen dat witte thee gezonder is dan groene thee. Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan polyphenolen. Dit is een antioxidant die helpt cellen in ons lichaam te vernieuwen. In ons lichaam bevinden zich oxidanten en deze vernietigen cellen in ons lichaam, waardoor het verouderingsproces ontstaat. De antioxidanten in witte thee vertragen veroudering door het bevorderen van de aanmaak van nieuwe cellen.

 3. Door de theanine in witte thee kun je stress verminderen.
  De aminozuur theanine heeft een kalmerend effect, waardoor je thee goed kunt inzetten tegen stress.

 4. Witte thee is goed voor sterke en gezonde botten.
  In witte thee is flavonoïden aanwezig dat goed is voor de botten. Het heeft daardoor een gunstig effect op het tegengaan van tandbederf en gaatjes in je tanden.

 5. Witte thee is goed voor vetverbranding.
  Meestal wordt groene thee geadviseerd aan mensen die willen afvallen. Als je gezonder wilt leven, dan past witte thee als extra drank goed in een dieet. Net als groene thee stimuleert witte thee de werking bij het verbranden van vet. Witte thee is niet alleen lekker, maar ook heel gezond.

 6. Witte thee bevat weinig cafeïne.
  Niet geheel onbelangrijk om te weten: Witte thee heeft de minste cafeïne (theïne) van alle theesoorten. In één kop witte thee zit 5 tot 10 milligram cafeïne. Hierdoor geeft witte thee nog steeds een opgewekt gevoel, zonder dat je snel opnieuw behoefte krijgt aan een cafeïne energieboost.

 

Witte thee met een smaakje

Zoals eerder benoemd heeft witte thee een zachte smaak en is het perfect als startthee. Wil je witte thee drinken, maar houd je ook van fruitige en/of spices thee? Bij De Theespecialist hebben we diverse soorten witte theeën zoals varianten met rood fruit, exotische vruchten, maar ook met kruiden en stukjes sinaasappelschil.