Wat is oolong thee?

Wat is oolong thee?

Wat is oolong thee?

Wat is oolong thee?

Oolong thee noemen ze ook wel ‘drakenthee’. De naam van de thee is afgeleid van het Chinese ‘Wulong’ wat letterlijk vertaalt ‘zwarte draak’ betekent. De thee heeft deze naam gekregen door zijn donkere krullende bladeren en omdat ze gerold zijn op kronkelende draken lijken. Een ander verhaal wat rond gaat over de naam van de drakenthee is dat oolong thee destijds alleen voor de Chinese keizer bestemd was. Het werd als eerbetoon aan keizers gegeven en traditioneel als Dragon Phoenix cake thee gemaakt. Ze noemde de losse gerolde thee voor de keizer ‘Drakenthee’. Welk verhaal ook klopt, je kunt in ieder geval stellen dat oolong thee een echte Chinese theetraditie is.

Hoe smaakt oolong thee?

Oolong thee bevat onvolledige oxidatie en dit bepaalt in een overgroot deel de smaak door het bewerkingsproces. Zuurstof speelt hierbij een belangrijke rol. De smaak van oolong thee kan hierdoor ook zeker van elkaar verschillen. Dit hangt van het bewerkingsproces af. Zo kan oolong thee net wat meer naar groene thee of juist meer naar zwarte thee smaken. Daarnaast heeft de thee een uitgesproken smaak dat varieert van bloemig, romig tot karamelachtig.

Waar komt de thee vandaan?

Oorspronkelijk komt oolong thee uit China, maar vandaag de dag wordt het al lang niet meer alleen in China geproduceerd. Tegenwoordig komen de meest en beste oolong theesoorten uit Taiwan. Dit heeft te maken door het goede klimaat, waarin de thee zich ontwikkelt. Al niettemin zijn er nog andere landen waar ook oolong thee geproduceerd wordt. De grootste exporteurs en verbouwers van oolong thee zijn: Taiwan, China, Sri-Lanka, India, Indonesië en Vietnam.

Is oolong thee gezond?

Net als anderen theesoorten, bevat oolong thee geen calorieën (mits je er geen suiker, melk of andere toevoegingen bij doet). Het draagt bij aan je dagelijkse vochtinname en daardoor draagt het bij aan een gezonde levensstijl. Daarnaast is het goed voor de darmen. Uit een studie blijkt dat mensen die oolong thee drinken meer darmflora hebben en hierdoor bijdraagt aan een betere algemene gezondheid. En verder zorgt het voor ontspanning, helpt het je brein helder te houden en is het goed voor een verbeterde bloedsuikerspiegel.

Overtuigt van de krachten van oolong thee? Wij hebben oolong theezakjes Sou Tsian in ons assortiment. Deze oolong thee variant heeft subtiele houtachtige accenten van hazelnoot, kastanje en honing.