Welke thee is het best voor je gezondheid?

Welke thee is het best voor je gezondheid?

gezondheid thee

Wist je dat thee drinken veel verschillende positieve effecten kan hebben op je gezondheid? Elke thee heeft bepaalde voordelen en daar vertellen wij je graag meer over. Het Voedingscentrum adviseert elke dag 3 koppen groene of zwarte thee te drinken. Groene en zwarte thee verkleinen namelijk de kans op een beroerte. Ook kan het je bloeddruk verlagen en helpen bij een slechte cholesterol.

Naast groene en zwarte thee zijn er ook andere soorten thee waar je van kunt genieten met gezondheidsvoordelen. Hieronder onze tips.

De nummer 1 thee voor je gezondheid

Matcha thee is niet alleen hip en happening, het is ook nog eens de meest gezonde thee om te drinken. Zo staat 1 kop Matcha thee gelijk aan 10 koppen groene thee. De voedingstoffen in Matcha zijn rijkelijk voor je gezondheid. Het bevat antioxidanten, catechinen (EGCg), mineralen (chroom, selenium, zink en magnesium), vrije aminozuren en zit boordevol vitamines zoals A, B, C, E en K.

Kortom: Het dagelijks drinken van matcha draagt goed bij aan de gezondheid.Meer weten over alle voordelen van Matcha thee? Lees dan deze blog Matcha gezondheidsvoordelen.

 

thee gezondheid

 

Kruidenthee als redmiddel bij gezondheidsklachten?

Kruidentheeën heb je in allerlei combinaties en elke kruiden heeft zo zijn eigen geneeskrachtige werking. Hieronder geven we je meer uitleg over welke soorten kruidentheeën er zijn en bij welke klachten je ze kunt inzetten.

Kies je voor 3 koppen kruidenthee per dag om van de voordelen te profiteren (met uitzondering van Hibiscusthee, dit kun je het beste maximaal 2 koppen per dag drinken).

 

 • Kamillethee
  Kamillethee staat vooral bekend om haar kalmerende werking. Het kan een goed hulpmiddel zijn om beter te kunnen slapen als je last hebt van slaapproblemen. Door het gebruik van kamille kan het ’s nachts wakker liggen afnemen. Op deze manier krijg je meer slaapuren en is je focus tijdens de nieuwe dag ook nog eens beter. Daarnaast is kamille ook antibacterieel, ontstekingsremmend en heeft het een lever beschermende werking.

 

 • Pepermuntthee
  Last van griep? Dan is pepermunt behulpzaam aangezien pepermunt een goede werking heeft op ziektekiemen. Het heeft een antivirale en antibacteriële werking waardoor het goed kan helpen bij hoesten en bij keelpijn. Ook helpt pepermunt bij het openen van de luchtwegen. Hierdoor krijg je meer ruimte om te ademen bij verkoudheid.

 

 • Enchinacea thee
  Deze bloem (ook wel “zonnehoed” genoemd) thee is niet alleen mooi om als plant in je tuin te hebben, maar ook nog eens een fijne kruid met gezondheidsvoordelen. Het helpt preventief tegen ziekte en helpt je weerstand goed op peil te houden. Let bij het drinken van Echinacea thee wel op dat je om de 8 weken even een pauze inlast om te zorgen dat je lichaam er niet te veel aan went.

 

 • Gemberthee
  Gember geeft niet alleen pit aan je theewater, maar ook aan je lichaam! Het zit bomvol met diverse vitamines en mineralen die je lichaam beschermen tegen ontstekingen. Ook kan het helpen bij griep als je last van keelpijn hebt of een verstopte neus en koude rillingen. Wil je een extra boost? Dan kun je het beste wat citroensap of een schijfje citroen toevoegen aan je kop thee. Door de toevoeging van citroen krijg je extra vitaminen binnen. Daarnaast hebben citroenen een antibacteriële en antivirale werking. Handig als bijdragen bij het bestrijden van griep en verkoudheid.

 

 • Hibiscusthee
  Op zoek naar een natuurlijke manier om je cholesterol te verlagen? Door regelmatig hibiscusthee te drinken kun je jouw bloeddruk verlagen. We praten dan over LDL-cholesterol: ook wel slecht cholesterol genoemd, omdat het bij een hoog LDL-cholesterol meer kans geeft op het vernauwen van je slagaders.

 

 • Saliethee
  Wellicht is saliethee niet direct een kruidenthee waar je ooit van gehoord hebt. Het is minder bekend dan de andere kruidentheesoorten hierboven, maar dat neemt niet weg dat saliethee ook veel medicinale eigenschappen bevat. De wetenschap ondersteunt de gunstige effecten van deze thee, vooral als we het hebben over de gezondheid van je hersenen. Ook word er gezegd dat salie mogelijk effectief is tegen de gevolgen plaques (komen voor bij de ziekte van Alzheimer).
  Saliethee zou mogelijk ook goed zijn voor de gezondheid van je hart en darmen, alleen hier dient nog goed nader onderzoek naar gedaan te worden.

 

Dit waren de kruidentheeën die we graag aan je uitgelicht willen hebben, zodat je weet welke thee je het beste kunt drinken bij bepaalde gezondheidsklachten. Let hierbij wel op dat je bij gezondheidsklachten ten eerste de huisarts om advies vraagt. Niet alle gezondheidskwaaltjes zijn simpelweg op te lossen door middel van thee. Hier willen we je graag nog even alert op maken.

Daarnaast kun je uit onze blog concluderen (zoals in het begin in deze blog benoemd) dat groene en zwarte thee ook heel gezond is. Als je daarvan 3 koppen per dag drinkt gaat je gezondheid erop vooruit. Maar de ultieme thee om je gezondheid te stimuleren blijft toch wel Matcha thee. Aangezien 1 kop Matcha thee gelijk staat aan 10 koppen groene thee en qua voedingstoffen komt deze het beste uit de bus. Heb je nog geen Matchapoeder in huis? Je vindt ons Matcha assortiment hier.