Matcha gezondheidsvoordelen

Matcha gezondheidsvoordelen

Matcha gezondheid voordelen

Matcha gezondheidsvoordelen

Je hebt vast wel eens gehoord van Matcha. Het is helemaal hip en happening! Matcha is niet alleen lekker, maar heeft vooral zijn populariteit te danken aan de vele gezondheidsvoordelen. Veel mensen zweren bij het drinken van Matcha. Wist je dat 1 kop Matcha thee gelijk staat aan 10 koppen gewone groene thee op basis van voedingstoffen? Dat is een groot verschil aan voedingstoffen en laat goed zien waarom Matcha zo gewild is. Het heeft veel ‘healthy benefits’ en daar praten wij je graag over bij. Hieronder lees je meer over Matcha en waar het allemaal goed voor is.

 

matcha poeder

Wat is Matcha?

Matcha is verpulverd groene theepoeder afkomstig uit Kyoto (Japan). De thee heeft een bijzonder sterke umami smaak met zoete tonen. Daarnaast heeft het een bijzonder uiterlijk, want het theepoeder is geheel groen van kleur. Je kunt er bijvoorbeeld een gifgroene latte mee maken om de kleur helemaal tot zijn recht te laten komen of genieten van de traditionele Japanse Matcha thee manier voor een heerlijk relax moment. Het maken van Matcha is al rustgevend op zichzelf dus hoe dan ook geeft het je ontspanning.

Zoals aangegeven komt Matcha in poedervorm. Normaal gesproken hebben we bij andere theeën een infusie van theeblaadjes in het theezakje (of van losse thee in heet water), maar bij Matcha werkt dit anders. Je gebruikt het losse poeder direct in heet water. Aangezien je bij Matcha in het geheel de poeder opdrinkt, krijg je meer voedingstoffen binnen dan bij andere theesoorten.

Waar is Matcha goed voor? 6 gezondheidsvoordelen van Matcha

  1. Matcha zit boordevol antioxidanten. Het bevat zelfs 137 keer meer antioxidanten dan gewone thee! Antioxidanten helpen je lijf te beschermen tegen veroudering en chronische ziektes. Veel groenten en fruit zijn ook hoog in antioxidanten, maar Matcha is hierin ongeëvenaard. In een onderzoek aan de Tufts Universiteit werd ontdekt dat Matcha 20 keer meer ORAC eenheden bevat dan granaatappels en bosbessen. Dat is een groot verschil in antioxidantwaarde met Matcha on the winning side.

  2. Als je Matcha drinkt in vergelijking met gewone groene thee, bevat het 10 x meer voedingstoffen dan je kopje groene thee. Matcha thee bestaat enkel uit gemalen theeblaadjes en zit boordevol vitamines, aminozuren en mineralen. Als je Matcha groene thee consumeert, krijg je een volledig blad binnen en dit zorgt voor de extra voedingstoffen tegenover andere theeën.

  3. Matcha geeft je metabolisme een boost en verbrand calorieën. Het is een natuurlijke en snellere manier van vetverbranding zonder het negatieve effect van vele dieetmiddelen.

  4. Het is rijk aan vezels, chlorophyl, vitamines (waaronder vitamine C), selenium, chromium, zink en magnesium.

  5. Verbeter je humeur en concentratie met Matcha thee! De theïne in Matcha wordt langzaam afgegeven en zorgt daardoor voor urenlange concentratie zonder je gehaast toe voelen. Bij koffie wordt cafeïne sneller opgenomen in het lichaam en dit zorgt juist voor een tegenovergesteld effect. Je kunt dus beter Matcha drinken dan koffie, zodat je energie en concentratie beter behouden wordt.

  6. Het is goed voor je geest! Matcha is een drank met L-theanine en dit kalmeert de geest. In combinatie met de alerte werking van theïne is het een ultiem meditatiedrankje. Voel je zen!

 

Welke Matcha is het beste?

Er zijn veel verschillende merken die Matcha poeder verkopen op de markt. Het is daarom belangrijk om op te letten welke Matcha je koopt: De kwaliteit van Matcha is vaak niet gelijk aan elkaar. Dit komt doordat het productieproces van Matcha heel specifiek is. Daarom raden wij aan te kiezen voor echte Japanse Matcha thee. Kies bijvoorbeeld voor de hoge kwalitatieve Thé Vert Japon Matcha of Biologische Original Japan Matcha.
Kun je wel wat hulp gebruiken met het juist bereiden van je Matcha? Dan verwijzen wij je graag naar onze informatiepagina Matcha Tea met handige bereidingstips.