Eendenborst met Earl Grey thee

Eendenborst met Earl Grey thee

Thee recept: eendenborst met Earl Grey

Thee recepten: Eendenborst met Earl Grey en sinaasappel

Thee recepten zijn voor de echte theeliefhebbers. Zo zet je een heerlijk gerecht op tafel met je favoriete ingrediënt: thee! Koken met thee geeft een extra dimensie aan koken en bovendien is het heel eenvoudig. Hieronder de bereidingswijze van het hoofdgerecht Eendenborst met Earl Grey en sinaasappel.

Specificaties
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Herkomst: België

Ingrediënten
Olijfolie (1 + 1 eetlepel)
Kippenbouillon (1 deciliter)
Earl grey thee (3 zakjes)
Honing (2 theelepels)
Eendenborsten (2 stuks, 600 gram in totaal)
Sinaasappel (4 sneetjes)
Sjalotten (2 stuks)
Sinaasappelsap (1 deciliter)
Tijm (1 theelepel)
Sinaasappeljam (2 eetlepels)
Boter (3 eetlepels, in blokjes gesneden)

Bereidingswijze eendenborst met earl grey thee

Verhit de olijfolie in een pot met een zware bodem. Laat de sjalotten fruiten, totdat ze doorzichtig zijn. Vervolgens voeg je de sinaasappelsap, kippenbouillon, honing, tijm, sinaasappeljam en de theezakjes earl grey toe. Het geheel breng je vervolgens aan de kook. Halveer de temperatuur vanaf het moment dat het kookpunt is bereikt. Laat de saus voor de helft inkoken gedurende een periode van 12 minuten.

In de tussentijd pak je de eendenborst. Maak met een mes een inkeping in het vlees in de vorm van een kruis. Verhit de overgebleven olijfolie in een braadpan en leg de eendenborsten in de pan met het vlees naar beneden. Laat het vlees circa 4 minuten braden tot de eendenborsten bruin worden. Draai ze om en laat ze nog eens 4 minuten rustig bakken. Haal de pan van het vuur. Giet vervolgens de saus door een puntzeef en voeg al kloppend de blokjes boter toe, alsook naar wens smaakversterkers zoals peper, zout en kruiden. Snij de eendenborst in fijne sneetjes en kruid deze met wat peper en zout en schenk vervolgens de theesaus erover. Garneer het gerecht met een sneetje sinaasappel.

Bron: mijnreceptenboek.nl