Ice Tea Recept

Ice Tea Recept

Recept ice tea

 

Ice tea recept op basis van een hoogwaardig theemerk? Het kan! Ijsthee is tegenwoordig iets wat je niet meer kunt wegdenken op een terrasje, in restaurants en in huis. Het is hot! Ook in Amerika wordt het al jarenlang gedronken en maken ze regelmatig zelf ice tea. De trend om zelf home brewed ice tea te maken, heeft ondertussen ook ons land bereikt.

Aangezien het alweer zomer is, delen wij je graag dit heerlijke ice tea recept zonder te veel suikers. De meeste kant- en klare ice teas bevatten veel suikers en daarom raden wij je aan om het zelf te maken. Daarnaast is het eenvoudig en snel gemaakt. Hieronder vind je het recept terug voor een zomerse ice tea met lekkere frisse en fruitige smaken. Dit recept is uiteraard ook heerlijk in andere seizoenen als je zin hebt in wat verfrissing.

 

Een ice tea recept bestaat uit slechts 3 stappen

Dit heb je nodig:

  • 250 ml kokend water
  • 1 theezakje van jouw favoriete smaak
  • Een paar appelplakjes (dun gesneden)
  • Koud water en/of ijsklontjes
  • Muntbladeren
  • Eventueel 1 tl zoetstof naar keuze (denk aan honing, ahornsiroop of agave)

 

ice tea recept tips

 

Bereidingswijze:

  1. Zet het theezakje in kokend water en voeg eventueel zoetstof toe. Roer daarna krachtig om de ingrediënten op te lossen.
  2. Laat het geheel afkoelen. Om dit proces te versnellen, zet je het drankje in de koelkast.
  3. Giet het drankje in een beker of in een hoog glas en garneer het met wat munt en een aantal appelplakjes. Voeg als laatste wat ijs of koud water toe. Daarna kun je genieten van een heerlijke home made ice tea.

 

Extra tip 1: Koop een leuke glazen beker om je ice tea in te drinken zoals de Lorenzo glazen beker van ChaCult.

Extra tip 2: meer inspiratie vind je op de pagina ijsthee zelf maken.