Is hibiscusthee gezond?

Is hibiscusthee gezond?

is hibiscusthee gezond

Is hibiscusthee gezond, dat is een vraag die vaak aan ons wordt gesteld. In deze blogpost gaan we je meer vertellen over hibiscusthee en de voordelen. Wellicht heb je wel eens van hibiscus gehoord. Het is een bloemplant uit het Middellandse Zee gebied. De Hibiscusbloem is prachtig en heeft grote klokvormige bloemen. Ze bloeien in diverse kleuren zoals rood, lichtpaars, violet en wit. De kleuren laten je vermoeden dat de hibiscus een wat zoete smaak geeft aan je theewater, echter is dit niet het geval. Het heeft juist een wat zurige smaak.

Om die reden wordt hibiscus vaak gecombineerd met ander bloemen, fruit, munt of andere zoetmakers. Zo krijg je een rijke intense smaak. Het is wellicht even een smaak waar je aan moet wennen, echter is het drinken van hibiscusthee zeker het wennen waard. Het drinken ervan heeft namelijk diverse voordelen. Laten we hieronder inzoomen op de 6 redenen waarom hibiscusthee zo gezond voor je is.

 

1. Hibiscusthee verlaagt je cholesterol

Ben je op zoek naar een fijne en natuurlijke manier om je cholesterolgehalte te verlagen? Dan kan hibiscusthee je zeker helpen! In Nederland zijn er dagelijks 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. Zoals je kunt lezen is dit nogal een hoog cijfer. Als je met regelmaat hibiscusthee drinkt, helpt het je bij een hoge bloeddruk en hierdoor kan het je cholesterolgehalte verlagen. Het gaat hierbij om slecht cholesterol in ons lichaam genaamd LDL-cholesterol. Wij raden aan om twee keer per dag een kop hibiscusthee te nuttigen. Vraag altijd bij jouw eigen huisarts of specialist wat zij adviseren, zodat je het beste resultaat kunt bereiken.

 

2. Vol op antioxidanten

Hibiscusthee zit net zoals vele anderen theesoorten vol met antioxidanten wat helpt om jouw lichaam te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. De bladeren en ook andere delen van de hibiscusplant bevatten krachtige antioxiderende eigenschappen.

 

3. Hibiscus kan een gezond effect hebben op de lever

De lever is een belangrijk onderdeel van je lichaam. Het draagt bij aan je algehele gezondheid en daarom is het gunstig om goed voor je lever te zorgen. Dit kan op verschillende manieren en hibiscus kan hierbij ook helpen. Diverse studies hebben aangetoond dat het de gezondheid van de lever bevorderd, zodat het de lever op een efficiënte wijze kan ondersteunen. Het gaat in de studies wel over hibiscusextract en niet om hibiscusthee. Er is geen bewijs dat hibiscusthee ook dit effect geeft, echter wilde we wel het effect van hibiscus op de lever benoemen. De thee zelf heeft sowieso genoeg voordelen om er profijt voor je gezondheid uit te halen dus op naar de rest van de voordelen!

 

4. Hibiscusthee is goed te combineren

Ondanks de specifieke smaak van hibiscus, kun je het goed combineren met andere smaken. In de meeste gevallen als je hibiscusthee koopt, krijg je al een combinatie thee met diverse kruiden en smaken. De zurige smaak is vergelijkbaar met de smaak van rode bessen. Hierdoor is het een perfecte thee om te combineren met zoete lekkernijen. Denk aan citroencake, kaneelbroodjes, gebak of een andere zoetigheid. Volgens mij is het tijd voor een high tea met hibiscusthee! ????

 

5. Hibiscusthee kan bijdragen bij het afslanken

Als je graag wilt afslanken kan hibiscusthee een bijdrage leveren. Dit uiteraard wel in combinatie met een gezonde levensstijl. Het drinken van hibiscusthee kan een stukje remmen als je moeite hebt om van ongezond eten af te blijven. Zoals je leest kan het een begunstig effect hebben bij jouw dieet of leefstijl aanpassing. Zeker als je de thee gebruikt als vervanger van frisdrank. Het zorgt dat je bloedspiegel op peil blijft en minder schommelt in tegenstelling tot suikerrijk drinken. In dat geval is elke soort thee een betere keuze. Ben je iemand die honing, suiker of andere zoetjes gebruikt in thee? Dan willen wij je adviseren dit te minderen (of als het lukt: hiermee te stoppen, dat is nog gunstiger). Anders blijf je een schommeling in je insulinegehalte houden.

 

6. Hibiscusthee is hydraterend en verkoelt

Vaak zijn we in de waan van de dag en vergeten we even stil te staan. We gaan maar door en door. Daarbij is hibiscusthee een fijne manier om even rust te pakken. Het helpt je te hydrateren waardoor je weer meer energie krijgt en is verkoelend als je het warm hebt. Op deze manier en door een theemomentje te pakken, kun je weer even je rust pakken. Zo zorg je goed voor jezelf en kun je daarna weer lekker door.

Daarnaast kun je hibiscusthee ook met gemak in de avond drinken. Het is een kruidenthee en bevat geen theïne.

 

Wil je zelf hibiscusthee in huis halen? Klik dan hier voor het assortiment.

Even nog een belangrijke mededeling wanneer je zwanger bent en hibiscusthee wilt drinken. Je kunt tijdens je zwangerschap juist beter hibiscusthee vermijden. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat deze thee je testosteron en oestrogeen verhoogt en dit is niet handig als je zwanger bent, maar ook niet als je borstvoeding geeft. Houdt hier dus rekening mee. Wil je het toch graag drinken? Raadpleeg dan een arts voor advies.