Is jasmijnthee gezond?

Is jasmijnthee gezond?

Is jasmijnthee gezond

 

Jasmijnthee is een gewilde theesoort en blijft groeien in populariteit. Dit is niet zo gek als je weet dat de thee naast zijn lekkere bloemige aroma ook vele gezondheidsvoordelen heeft. Het wordt al eeuwenlang gedronken en is ontzettend goed voor je. Hieronder vind je een overzicht van een aantal gezondheidsvoordelen terug.

 

Het geeft een boost aan je energie

Een kop groene jasmijnthee bevat +/- 35 mg (afhankelijk van welke basisthee er wordt gebruikt) cafeïne (theïne). Als je een kopje koffie drinkt zit hier ongeveer zo’n 95 mg cafeïne in. Je ziet al dat jasmijnthee veel minder cafeïne bevat dan koffie, maar wel wat waardoor het een goede kick geeft in de namiddag. Vervang je kopje koffie in de middag door jasmijnthee. Zo krijg je alsnog een lekkere energieboost, zonder te veel cafeïne binnen te krijgen.

 

Draagt bij burnout- en stressklachten

Thee helpt om even een rustmomentje in te lasten. De warmte van de thee helpt daarbij evenals de heerlijke smaak en aroma. Zo kun je wat meer ontspannen.

Heb je bepaalde klanten? Dan kun je jouw gemoedtoestand beïnvloeden door je zintuigen. De combinatie van de zoete smaak en het sterke aroma kan een positief effect hebben. Zet thee in om even helemaal tot rust te komen. Laat je werk liggen en grijp naar je thee en mok!

 

Positieve effecten op je metabolisme

Groene Jasmijnthee kan bijdragen om gewicht te verliezen. Dit heeft te maken door de positieve effecten van groene theebladeren op je lichaam. Zo zorgen ze ervoor dat je metabolisme versnelt. Hierdoor worden voedingstoffen sneller afgebroken wat kan bijdragen om gemakkelijker gewicht te verliezen.


Daarnaast heeft jasmijnthee van zichtzelf al een licht zoete smaak, waardoor je geen suiker aan de thee hoeft toe te voegen. Mocht je toch wat zoetigheid missen in de thee, dan kun je er een beetje honing bij doen.

 

De bijwerkingen van jasmijnthee

Naast dat jasmijnthee zo gezond is, kan het ook een aantal bijwerkingen hebben. Hier willen wij je kort over informeren.

 

Niet nuttigen tijdens de zwangerschap

Jasmijnthee heeft een sterke geur en daardoor wordt het aangeraden om Jasmijnthee tijdens de zwangerschap te vermijden. Het zou vervroegde weeën en andere negatieve effecten kunnen veroorzaken.

 

Gevoelig voor cafeïne?

Een positief voordeel is dat Jasmijnthee een boost aan je energie kan geven. Dit heeft te maken met de hoeveelheid cafeïne. Als je gevoelig bent voor cafeïne kun je beter kiezen voor een cafeïnevrije thee zoals Natuurlijke Rooibosthee van Thés de la Pagode.

Zoals je leest heeft Groene Jasmijnthee zowel voor- en nadelen. Houdt hier altijd rekening mee bij gebruik. Om optimaal te genieten van de voordelen van Groene Jasmijnthee drink je 2 á 3 koppen per dag.

 

jasmijn thee kopen