Wat is High Tea?

Wat is High Tea?

high tea tips

High Tea, wellicht heb je er wel eens van gehoord of heb je zelf wel eens een High Tea gedaan. Voor degenen die niet weten wat een high tea is, in deze blog leggen wij het je uit. Ook krijg je 4 nuttige adviezen voor lekkere theeën, zodat je zelf ook een lekkere High Tea met bijpassende theeën kunt organiseren.

High Tea kort uitgelegd

Een High Tea kun je zien als een soort van gezellig theekransje of als een theeparty. Je gaat dan samen met vrienden, collega’s of familie genieten van verschillende zoete en/of hartige hapjes waarbij lekker veel thee wordt gedronken. In Nederland vind een High Tea meestal plaats tussen 14:00 en 17:00 uur in de middag.

4 handige theetips

Welke thee drink je bij welk soort High Tea hapjes?

Breakfast blend thee (zwarte thee)

Een Breakfast Blend thee is meestal zwarte thee en voelt een beetje aan zoals de typische British Tea (Engelse thee). Het is een combinatie van Darjeeling en Assam. Mocht je geen Breakfast Blend in huis hebben dan zou je een gewone Engelse thee overigens ook goed kunnen gebruiken.

De Breakfast Blend is een heerlijke thee voor bij het ontbijt maar past perfect als brunchthee bij zoete broodjes en desserts.

Classic Rooibos (Rooibos thee)

Als je van rooibosthee houdt gaat er niets boven de klassieke rooibos. Deze thee is bijzonder smakelijk bij hapjes met chocolade of stukjes choco. Dus ben jij een chocoladelover? Dan is rooibos jouw thee!

Rode vruchten thee (groene thee)

Rode vruchten hebben vaak zoetzure accenten. In combinatie met groene thee is het ook heerlijk fris. Kies voor rode vruchtenthee als je combinaties hebt met gebak en rood fruit. Het zoete karakter van deze thee zorgt voor een mooi contrast.

Heb je andere soort vruchtencake of gebak zoals bijvoorbeeld citrusvruchten of misschien wel abrikozen of perzik? Dan kan een Earl Grey thee ook een goede optie zijn.  

Oolong thee (variant thee dat tussen groene en zwarte thee invalt)

Oolong is een thee met een nogal uitgesproken smaak dat varieert van bloemig, romig tot karamelachtig. Hierdoor kan het perfect bij een High Tea waar ook hartig op het menu staat. Je kunt dan denken aan pittige hapjes, maar ook als de sandwiches op tafel komen is deze thee een goede keuze. Daarnaast raden wij bij hartige gerechten en lekkernijen ook groene thee Sencha aan vanwege de goed passende smaken.

High Tea zelf organiseren

Dit waren de 4 tips voor heerlijke theesoorten die je kunt kiezen als je een High Tea organiseert. Bij het organiseren hiervan komt meer kijken. Bekijk het stappenplan op deze pagina: Zelf high tea organiseren.

Wil je jouw gasten graag verschillende theesoorten aanbieden en deze op een leuke manier presenteren? In onze webshop hebben wij diverse thee cadeausets met een variatie aan theeën. Zo ontdek je ook hele bijzondere combinaties. Nieuwsgierig? Hier vind je al onze thee cadeaus.