Welke thee is rustgevend?

Welke thee is rustgevend?

welke thee is rustgevend

 

Werkt thee is rustgevend? Dat is een veel gestelde vraag. Logisch, want bepaalde theesoorten bevatten theïne en dat werkt juist opwekkend. Toch zijn er een aantal theeën die je de rust geven, waar je naar op zoek bent. Naast het feit dat thee drinken al een rustmomentje op zichzelf is, zijn er best wat soorten kruiden die een kalmerende werking op het lichaam hebben. Vooral kruidenthee kan helpen bij stress of om beter te slapen.

Hieronder zijn een aantal theesoorten uitgelicht die kunnen bijdragen aan rust.

 

Thee zonder cafeïne of theïne

Gewone thee bevat cafeïne (of theïne), net zoals koffie. Er zijn veel mensen die daarom offie in de avond laten staan. Of cafeïnevrije koffie drinken, omdat ze bang zijn dat het de slaap verstoort. Sommige vervangen de koffie door thee, maar vergeten even dat zo goed als bijna alle theesoorten ook cafeïne bevatten. Dit is ongeveer de helft aan cafeïne tegenover een kop thee, wat ervoor zorgt dat je alsnog moeilijk in slaap kunt komen. Als je toch lekker thee wilt drinken in de avond, dan is rooibosthee aan te raden. Rooibos is namelijk niet afkomstig van de theeplant en bevat daardoor geen cafeïne in.

 

Kruidenthee

Kruidenthee werkt heel kalmerend en kan je goed helpen als je een wat meer onrustige tijd meemaakt. Het drinken van een kop thee is een fijn middel waarbij je vaak een rustmoment voor jezelf inplant. Thee op zichzelf is dus al perfect om even alles te vergeten.

Wil je een goede kruidenmix gebruiken dat bijdraagt om je dagelijks te ontspannen en meer tot rust te komen? Dan raden wij je Thés de la Pagode Alizen thee aan. In deze thee vind je een blend van 3 kruiden die ontspanning bevorderen. Zo gebruiken ze Biologische honingbes dat afkomstig is uit Zuid-Afrika. Het is rijk aan antioxidanten en bevat geen theïne. Organische tulsi ook rijk aan antioxidanten heeft rustgevende en kalmerende eigenschappen voor lichaam en geest. Ook hebben ze bij deze mix Biologische klaproos toegevoegd. Dankzij de alkaloïde die in de bloemblaadjes aanwezig zijn, heeft ook de klaproos rustgevende eigenschappen.

 

kruidenthee rustgevend

 

Kamillethee

De kamilleplant wordt normaal als onkruid gezien dat langs de weg groeit, ondanks dat heeft het veel geneeskrachtige kwaliteiten waar je graag gebruik van maakt. Het kan de maag tot rust brengen, maar werkt ook als ontspanner. Ook lavendel is een fijn kruid dat helpt bij ontspanning.

Zoals je leest kun je wel stellen dat sommige theesoorten een rustgevende werking kunnen hebben. Rooibos thee als je verzekerd wilt zijn van cafeïnevrij, kruidenthee om je meer dagelijks te ontspannen en kamillethee om je maag tot rust te brengen.

 

kamille thee rustgevend